La preciosa història de l'Helena, la infermera de 23 anys que cura les cremades del seu pare des dels 9

Xavier Lorza va patir greus ferides a la cara i les mans a causa d'un accident de ral·li | La jove de Canet de Mar explica com va fer «les seves primeres pràctiques» amb el seu progenitor
L'Helena, entrevistada a Rac1, ha explicat que es dedica a la infermeria gràcies al seu pare | Arxiu

Sempre s'ha dit que existeixen professions que són totalment vocacionals i una d'elles segurament és la infermeria. Un bon exemple d'aquest fet segurament és l'Helena Lorza. El vincle d'aquesta jove, de 23 anys i de Canet de Mar, amb la seva actual feina va començar amb només 9 anys quan s'encarregava de curar les greus cremades que va patir el seu pare Xavier en un accident al Ral·li d'Avilés. 

 

Aquest antic copilot va veure com el seu cotxe s'incendiava, el juliol de 2005, sense que ell pogués sortir del cotxe en flames fins al cap d'un minut i mig. Després de 2 mesos a la Vall d'Hebron i 20 operacions, va tornar a casa amb clares seqüeles provocades pel foc al seu rostre i les seves mans. Per sort, va tenir en la petita Helena la millor infermera possible, tal com explicaven al programa 'Islàndia' de RAC 1. 

 

Recorden com l'accident va canviar la seva vida 

L'accident va suposar un gran impacte a la família. El mateix Xavier reconeix que tot i que han passat 14 anys «no m’he acostumat a la meva cara; em miro al mirall i no em reconec», afegint que quan somia encara es veu amb la seva antiga imatge. No només ell es va sorprendre pel seu nou rostre: «Quan vaig sortir, el meu fill va dir: ‘Aquest és el papa?’Això va ser molt fort, per a mi».

 

El canvi físic del seu progenitor també va afectar l'Helena. La jove comentava com ara no recorda «el papa amb la cara d’abans de l’accident». La seva primera impressió quan el va veure va ser «que era com ‘Chucky, el ninot diabòlic’». 

 

Tot i això, explica que finalment no va tenir por ni cap mania en curar-lo: «Era com un joc, per a mi; com qui pinta, però la seva cara». Definia aquest gest altruista i sorprenent com «les meves primeres pràctiques d’infermeria, amb 9 anys». 

 

L'última decisió conjunta que han pres pare i filla és recuperar la gran passió d'en Xavier. S'acabaven de comprar un Seat Panda amb l'objectiu de córrer junts un ral·li pel desert el pròxim mes de març.  

 

També et pot interessar...

 Comentaris

envia el comentari