YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'heliport de Tremp acollirà vols nocturns en vuit setmanes

Fins ara solament opera amb la llum solar i amb les obres ja finalitzades passarà a operar durant les 24 hores del dia

Imatge de l'heliport de Tremp
Imatge de l'heliport de Tremp | LleidaDiari.cat

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, ha anunciat que l'heliport de Tremp començarà a acollir vols nocturn en vuit setmanes, un cop estiguin enllestides les obres que s'hi estan fent.

Aquest heliport dona cobertura al Pallars Jussà i al Pallars Sobirà i amb la incorporació de vols nocturns i amb poca visibilitat farà que els seus veïns guanyin amb «qualitat de vida» i tinguin una «millor atenció sanitària». Gavín ha dit que es guanyarà també en rapidesa i competitivitat en cas d'evacuació d'un malalt.

Es construirà un hangar per a manteniment i garatge d'helicòpters

Paral·lelament a l'habilitació de l'heliport per vols nocturns, es construirà un hangar per a manteniment i garatge d'helicòpters i es milloraran aspectes de seguretat. En total, la inversió necessària superarà els 300.000 euros, entre l'Ajuntament de Tremp, el Govern i l'empresa adjudicatària.

Aquest heliport fins ara solament opera amb la llum solar i amb les obres ja finalitzades passarà a operar durant les 24 hores del dia. D'aquesta manera, l'assistència i el trasllat aeri nocturn de pacients greus i crítics serà una realitat. Així es millorarà la cobertura sanitària de zones perifèriques en alliberar el recurs terrestre que havia de fer el trasllat, es reduirà el temps de trasllat interhospitalari de les zones més allunyades dels hospitals terciaris durant la nit i es garantirà l'equitat en l'accés al sistema sanitari públic, especialment la d'aquelles zones més allunyades dels hospitals que atenen els casos de major complexitat.

Imatge de l'heliport de Tremp
Imatge de l'heliport de Tremp | LleidaDiari.cat

Altres heliports lleidatans habilitats recentment

L'heliport de Vielha, a Aran, i el de la Seu, a l'Alt Urgell també s'han habilitat en els darrers temps per operar durant les 24 hores. La falta d'il·luminació, l'adequació de l'entorn i la incorporació de personal són els factors principals que s'han hagut d'actualitzar per tal que l'heliport puguin realitzar sortides d'urgència nocturnes.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari