Alerten d'una nova estafa a través de WhatsApp i Telegram

Els estafadors es fan pasar per Hisenda en plena campanya de la Renda 2019

Cartell de l'Agència Tributària a l'entrada d'una de les seves oficines
Una nova estafa es fa passar per Hisenda per enganyar els contribuents | cedida

Una nova onada de missatges fraudulents a través de les xarxes socials ha posat en alerta l'Agència Tributària espanyola, ja que qui envia aquests missatges es fa passar per Hisenda en plena campanya de la renda per enganyar els contribuents. 

L'Agència ha recordat que les persones només rebran una trucada d'Hisenda si han demanat una cita prèvia a través dels canals establerts habitualment, i que qualsevol altra trucada o forma de contacte imprevista per part d'ells serà falsa i un intent d'aprofitar-se dels diners dels ciutadans. 

Concretament, Hisenda ha posat en coneixement de la població tres números de telèfon, que són els únics des dels quals una persona podria rebre una trucada real de l'Agència: el 910 506 310; el 914 539 197; i el 917 618 662. 

Qualsevol altre número que truqui «des d'Hisenda» demanant dades personals serà d'uns estafadors, i també si la trucada arriba amb un número ocult o des d'aplicacions de missatgeria instantània com WhatsApp o Telegram. 

Hisenda facilita atenció telefònica

L'Agència ha avisat a la seva pàgina web que els ciutadans que si reben alguna d'aquestes trucades sospitoses «no han de fer cas, perquè segur que l'estan intentant enganyar».

Els contribuents poden demanar, des del 5 de maig, el pla 'Le Llamamos' de l'Agència Tributària, perquè l'organisme els truqui i puguin confeccionar les seves declaracions de la Renda 2019, per al que s'ha reforçat l'atenció telefònica, segons han informat. 

Els ciutadans que vulguin rebre aquesta trucada d'Hisenda podran demanar cita prèvia per Internet, a través de l'app oficial o mitjançant els telèfons 901 22 33 44; 91 533 00 71 (d'atenció personal); o 901 12 12 24 i 91 535 73 26 (serveis automàtics). Els terminis per a fer-ho són en un horari de 9 hores a 19.00 hores, de dilluns a divendres i fins al 29 de juny. 


Comentaris

envia el comentari