Veïns de Sevilla aplaudeixen des del balcó en honor als sanitaris que lluiten contra el coronavirus el 16 de març de 2020

'Flying free', l'himne de Pont Aeri que sona als balcons per combatre el coronavirus

La cançó de música màkina de fa més de 20 anys es reprodueix cada dia a desenes de terrasses espanyoles a les 21 hores

Les situacions esperpèntiques que ha comportat el confinament es recopilen diàriament a Twitter. Una de les més conegudes va tenir lloc en un balcó, com no podia ser d'una altra manera. Una font d'il·luminació làser verd, una màquina de fum, i, recolzats en la barana del balcó, els veïns fent veure que eren els DJs d'una discoteca. 'Abracadabra' és la paraula màgica; la cançó, 'Flying free'.

Tot un himne encara viu de fa més de 20 anys i nascut a Terrassa, la cançó transmakinera de Dj SkuderoXavi Metralla i Dj Ruboy, residents en la discoteca Pont Aeri, va sonar melòdicament transmetent esperança en la crisi del coronavirus. Tant és així, que els primers a fer-ho van desencadenar una onada d'adeptes que no van dubtar a reproduir la cançó a les seves terrasses. Barcelona, València, Barakaldo, Madrid, i més ciutats han conviscut a les 9 de la nit amb 'Flying free' diàriament.

Molts internautes creuen que va ser aleatori, perquè una mica de 'random' sí que va ser. No obstant això, malgrat que es van reproduir cançons com 'Sobreviviré' o 'Cumpleaños feliz' de Parchís, l'elecció va ser més que premeditada. De fet, poc després, es va convertir en trending topic a Twitter. 'A les 21, flying free'. Així anunciaven els usuaris de la xarxa social de la mateixa manera que el govern  convidava els ciutadans a aplaudir al personal sanitari una hora abans.

Un èxit que uneix generacions

Això sí: cal destacar que aquesta cançó no és només un himne per als milennials, que farts estan d'escoltar-la en les festes del poble. Tenint en compte que ja fa 20 anys de la seva publicació, els adolescents que antany ballaven i feien el símbol alat de la discoteca ja no són tan joves, perquè els més grans ja sumen 50 anys. No hi ha dubte que és un tema 'remember'. Aquests dies, però, sembla que la màgia de l''Abracadabra' continua unint dues generacions per a enfrontar-se, almenys, a l'avorriment en les setmanes d'estat d'alarma.