Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una de les habitacions amb pacients amb covid-19 al trueta al mes d'abril del 2020

«Fa dues setmanes la meva germana de 23 anys era una persona sana i ara...»

La intenció del jove, malgrat la controvèrsia, era conscienciar la gent que la Covid-19 no és una malaltia per no prendre's amb serietat

Una de les habitacions amb pacients amb covid-19 al trueta al mes d'abril del 2020
El tuit del jove ha generat controvèrsia per la contundència amb què ha parlat | Cedida

La pandèmia ha afectat multitud de cases a Espanya. Són moltes les històries tràgiques que ens ha deixat aquest capítol negre de la nostra història, i algunes d'elles es fan ressò, bé per la seva dificultat, o per l'empatia que pugui resultar una situació similar en una altra pell.

Aquest Nadal, que està marcat per una sèrie de mesures que limiten el nostre contacte amb els més estimats, serà per a molts el més solitari, però tot això no suposarà un problema, ja que no és l'últim. En totes les llars espanyoles se sacrifica una mica de felicitat, però en uns altres la tragèdia ha arribat a tals nivells que és la tristesa és la vertadera protagonista.

Una d'aquestes històries la protagonitza la germana d'un usuari de Twitter, que davant el dolor de la tragèdia ha publicat un missatge de tremenda repercussió en les xarxes socials. «Fa dues setmanes la meva germana de 23 anys era una persona completament sana. S'acaba de morir per Covid amb una pneumònia bilateral i una infecció bacteriana després de 4 dies en l'UCI», fins a aquest moment el missatge suscitava a l'empatia i a la comprensió.

«Ja us arribarà l'hòstia»

És cert que a vegades els sentiments afegeixen una major profunditat al missatge, però davant una situació que ha fregat pràcticament a coneguts i familiars en totes les llars, resulta més difícil cridar únicament a la comprensió. «Continueu pensant que això és una ximpleria fent 'vida normal', que ja us arribarà l'hòstia» finalitzava l'usuari @CristianoPL_*CR en el seu compte de Twitter.

Les respostes a la situació han arribat des de diferents focus, alguns clamant a la solidaritat encara que també hi ha hagut missatges més agreujants. «Ningú es mereix això, entenc el teu dolor, però aquest comentari va amb rancor i odi i aquest no és el camí per a lluitar contra això» o «Quant odi en aquest missatge no? Escolta a Yoda, l'odi porta al sofriment...», són alguns dels comentaris que han compartit altres usuaris.

En la majoria de respostes al tuit va quedar manifestada la sensibilitat amb l'afectat, però la màscara de l'anonimat que a vegades brinda internet permet encegar a alguns. Fins i tot, s'ha arribat a contestar a l'autor amb diferents captures sobre opinions prèvies, que mostraven una perspectiva més laxa respecte a la pandèmia.

La resposta de l'autor a Twitter després de la vivència

Malgrat les crítiques, la intenció final de @CristianoPL_*CR ha estat «conscienciar a la gent, que li pot passar a qualsevol persona. A la meva germana ja no me la retornarà ningú, però si puc evitar una mort, em dono per satisfet». El missatge se suma a la crida pública que es realitza des de tots els organismes oficials amb regularitat, i és que si bé hem passat el tram més difícil d'aquesta pandèmia, queda encara molt per remar.

El passat cap de setmana va començar el procés de vacunació a Espanya. En un pla de col·laboració global que compta amb més de sis vacunes fabricades per tot el món. La vacuna Pfizer els resultats de la qual clamen a un 95% d'efectivitat és la primera de les administrades a Espanya.

Si bé de moment no existeixen resultats prolongats en referència al seguiment mèdic que puguin causar aquestes vacunes, la millor opció és la de seguir les recomanacions dels experts sanitaris. Les màscares s'han convertit en part del nostre utilitari habitual, i en històries com les d'aquest usuari de Twitter queda en constància que cada mesura preventiva és poca.