Camí de Montblanc

La Maggie, la gosseta de Guadalajara perduda al Pla de Santa Maria

Es va escapar dijous mentre la transportaven a la seva nova llar a Barcelona i l'han trobat aquest dissabte

La Maggie és una gosseta que feia tres dies que s'havia perdut per la zona del Pla de Santa Maria. El passat dijous, 3 de gener, l’animal estava sent transportat en transport solidari des de Guadalajara en direcció a Barcelona, on havia de ser entregada al seu nou adoptant. Mentre era transportada, van fer una parada, durant la qual la mateixa gosseta va aprofitar per treure’s l’arnès, el collaret i es va escapar corrents. Va ser a l’autopista AP-2 a l’altura del punt quilomètric número 208, a l’altura del Pla de Santa Maria i Valls, en una àrea de servei. Afortunadament, la gosseta ha sigut localitzada el matí d'aquest dissabte, 5 de gener, gràcies a un noi que ha sortit expressament a buscar-la.

La crida l’havien fet des de l’Asociación Sol Guadalajara, un grup de voluntaris que es dediquen a donar un futur millor a animals abandonats a la demarcació de Guadalajara i al seu voltant. La Mari Carmen, voluntària de l'associació, explica que la gosseta va ser rescatada del municipi de Santorcaz, a Madrid, i l'associació li va trobar una família adoptiva a Barcelona. Aquest dijous, la Maggie estava sent transportada des d’allà fins a la seva nova llar, a Barcelona, on viu la família que l’havia adoptat, quan es van aturar a l'àrea de servei i va saltar del cotxe.

Des del primer moment que es va saber que la Maggie s'havia escapat, des de l'associació es van posar les piles per poder localitzar-la. La Mari Carmen explica que s'ha passat «dos dies enganxada al telèfon», contactant amb grups de la zona perquè difonguessin el cartell de la gossa perduda. La voluntària afirma que només té «paraules d'agraïment» per la implicació que hi ha hagut per part de particulars de la zona de l'Alt Camp —i de gent que tenia coneguts a la zona— que s'han mostrat preocupats per la Maggie i s'han ofert a buscar-la. A més, els ajuntaments i policies locals de la zona van respondre de seguida al missatge de l'associació. 

El Javi ha trobat la Maggie en un camí del Pla de Santa Maria
El Javi ha trobat la Maggie en un camí del Pla de Santa Maria | Asociación Sol Guadalajara

El Javi ha sortit a buscar la gossa i l'ha trobat a l'altra banda de l'autopista

Finalment, qui ha trobat la Maggie és el Javi, un particular que es va posar en contacte amb la Mari Carmen i li va dir que  aquest dissabte al matí sortiria ell sol a buscar la gossa. El Javi ha localitzat la Maggie molt a prop del lloc des d'on es va perdre, en un camí del Pla de Santa Maria a l'altra banda de l'autopista, així que la gossa havia travessat la carretera. Malgrat que en un primer moment la Maggie ha sortit corrents, finalment el Javi, «amb molta paciència» ha aconseguit agafar-la. Ara la Maggie ja és amb la seva família adoptiva, que ha viatjat des de Barcelona per recollir-la al Pla de Santa Maria. 

Imatge del Javi, que ha trobat la Maggie, i la seva adoptant.
Imatge del Javi, que ha trobat la Maggie, i la seva adoptant. | Asociación Sol Guadalajara