Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels 'Holi Mossos' de la colla Rovellat del Casal Despertaferro de Reus

Els 'Holi Mossos' denuncien la «repressió» policial davant de l'Hotel Gaudí de Reus

La colla Rovellat del casal reusenc va aprofitar el carnaval per fer arribar la reivindicació i el missatge «de manera divertida»

Imatge dels 'Holi Mossos' de la colla Rovellat del Casal Despertaferro de Reus
Imatge dels 'Holi Mossos', de la colla Rovellat del Casal Despertaferro | Twitter / @CasalDPF

 

Carnaval, temps de plomes, lluïment i ball, i espai obligat de sàtira i reivindicació. Per un dia, 'l’activitat policíaca' va tornar a les portes del reusenc Hotel Gaudí, centre neuràlgic, llit policial i punt habitual de pas de les manifestacions que van envoltar el passat 1 d’octubre de 2017.

Els ‘Holi Mossos’, de la colla Rovellat del Casal Despertaferro de Reus, van envair dissabte del Raval de Robuster, esdevenint una mena de forces especials de l’alegria, antiavalots de color, en una denúncia festiva d’aquell 29 de setembre de 2018 —la marxa de policies organitzada per Jusapol— on les càrregues dels mossos van topar amb la pols ‘holi’ i els avions de paper dels grups independentistes.

Els 'Holi Mossos' del Casal Despertaferro, equipats amb cascos i armilles
Els 'Holi Mossos' del Casal Despertaferro, equipats amb cascos i armilles | Twitter / @CasalDPF

 

Denuncien la «repressió dels últims mesos»

A la capital del Baix Camp, la icònica imatge dels antiavalots acolorits, en una mena d’armadures intervingudes per l’art més abstracte, es va multiplicar al ritme de la música, la reivindicació i la gresca. Els ‘Holi Mossos’, explicava Ricard Aragonès, membre de la colla reusenca, van denunciar la «repressió dels últims mesos» i van aprofitar el mandat del Rei Carnestoltes per tal que «arribi el missatge d’una manera divertida».

Ben equipats amb cascos, presumptes porres i ganes de festa, els ‘Holi Mossos’ del Casal Despertaferro van viure un moment àlgid davant de l’Hotel Gaudí de Reus, establiment que va allotjar efectius de la Policia Nacional espanyola destinats a Catalunya durant la tardor del 2017. En aquell moment, les manifestacions, l’escarni ciutadà i el rebuig de la presència policial per part del consistori van marcar uns dies de mobilitzacions i protesta.

El propietari de l'Hotel Gaudí, al Suprem

Precisament, el propietari de l’emblemàtic hotel reusenc, establiment del grup Gargallo, haurà de declarar davant del Tribunal Suprem, dimecres, 6 de març, en una intervenció que es preveu breu i escarida. L’exconseller Josep Rull, per la seva part, ja va haver de respondre a les preguntes de l'acusació sobre els diferents incidents que es van produir en hotels i allotjaments d’arreu de Catalunya, una estampa constant, habitual i repetida durant les setmanes que van envoltar l'1 d'octubre.

El tuit dels Mossos i els 'fake' policies

Disfressar-se de policia, mosso o guàrdia civil és ben bé un clàssic de les celebracions de carnaval. La burla de l'autoritat policial, ben entesa, l'uniforme i la sàtira desacomplexada de la professió —ben bé com qualsevol altra—, s'apoderen aquests dies dels carrers i les rues. Els Mossos d'Esquadra, els oficials, ja ho saben i han aprofitat els seus canals de comunicació per posar certs 'límits' a l'actuació i la gresca ciutadana.

En una piulada, la policia catalana ha animat a «gaudir» i a fer «un bon ús» d'aquesta mena de disfresses, però sense posar-se «gaire en la pell del personatge». Això sí, han avisat, «nosaltres també hi serem». 

Et pot interessar: