El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, va reivindicar ahir dimecres, 15 de maig, el valor dels vincles positius que generen les famílies davant la despersonalització que suposa el creixement de l'ús de pantalles i noves tecnologies. Aquest va ser el principal missatge amb motiu de la commemoració enguany del Dia Internacional de les Famílies, que es va celebrar durant la tarda d'ahir a Amposta, al Montsià.
«Ens preocupa i cal fer visualitzar que la família són vincles, per tenir-los hem d'interaccionar i amb les noves tecnologies ens trobem que en les famílies i altres espais s'interacciona menys», va subratllar el conseller. Entre els actes programats, a l'auditori de la Lira Ampostina, es va representar l'obra de teatre 'Des(connectem)', acompanyada d'una xerrada amb experts per resoldre dubtes i preguntes.
[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]
El perill de «quedar enganxats a la pantalla»
Segons va assenyalar El Homrani, la generació i manteniment d'aquests vincles familiars pot quedar seriosament condicionada pel fet, cada cop més habitual en l'actual societat, de quedar «enganxats a la pantalla», fet que genera unes relacions que no són «reals». En aquest sentit, va recordar el paper de la família com a vertebradora col·lectiva de comunitats en barris i pobles, tot subratllant que el trasllat de la celebració enguany a Amposta vol visualitzar també aquest rol de vertebració arreu del país.
El conseller, a més, va reiterar el «compromís» del Govern amb les famílies, «de totes les tipologies», per poder garantir la generació d'aquest vincles. En aquest context, va situar l'aprovació aquesta setmana del Pla Integral de Famílies, amb una dotació de 709 milions d'euros per a polítiques específiques, juntament amb el fet que el diferents departaments tinguin «cada cop més incorporada la visió de família» en els seus projectes i decisions.