Bàsquet, mitgetes, recurs

El bàsquet, el volei i l’hoquei també s’aturen per coronavirus

La Federación Española de Baloncesco i la Real Federación Española de Patinatge anuncien la suspensió de la totalitat de les seves competicions

ACTUALITZACIÓ - 12/03/2020 a les 14.58 hores

La Real Federación Española de Voleibol ha anunciat la suspensió de tots els partits de les seves competicions fins al pròxim 4 d'abril. El CV Sant Pere i Sant Pau veu d'aquesta manera suspès el partit a la pista del Leganés, buidant-se així per complet l'agenda del cap de setmana en qüestió esportiva després de les mesures preses pels organismes competents a l'hora d'aplicar les mesures preventives que impedeixin propagar el Covid19.

NOTÍCIA - 11/03/2020 a les 11.36 hores

Segueixen caient les competicions esportives de l’Estat per l’avanç del coronavirus. Després d’aturar-se la totalitat del futbol, ara és el torn del bàsquet i de totes les disciplines del patinatge, incloent-hi l’hoquei patins. Ambdues pràctiques veuen suspesos els seus compromisos fins a nou avís davant l’emergència sanitària provocada per la pandèmia del Covid19. Durant el vespre d’aquest dimecres era la Federación Española de Baloncesto qui anunciava la suspensió de tots els partits previstos per a la pròxima jornada i espera aprovar mitjançant la Comissió Delegada que la decisió s’allargui per a les pròximes dues setmanes.

El Vendrell d’OK Plata s’atura i ja hi ha data de la Copa del Rei

Pel que fa a la Real Federación Española de Patinaje, l’estament presidit per Carmelo Paniagua ha fet oficial fa uns minuts la decisió de suspendre totes les competicions, concentracions i controls previstos en totes les seves especialitats fins al pròxim divendres 3 d’abril, provocant l’aturada de les competicions d’hoquei patins. A més, han confirmat que la Copa del Rei i de la Reina ja tenen nova data per disputar-se si es controla l’avanç del coronavirus. En un principi es jugarà entre el 4 i el 7 de juny a La Corunya.

Aquestes modificacions del bàsquet i de l’hoquei provoquen alteracions en el calendari per als equips del Camp de Tarragona. El partit entre el Valls i el CBT i el duel entre el Salou i el Barberà de la jornada 22 de la Lliga EBA queden suspesos, igual que podria afectar si l’aturada és de dues setmanes al CBT-Olivar, Palma-Valls i Salou-Castelldefels de la jornada 23. Pel que fa a l’hoquei, l’OK Lliga no queda afectada però sí que ho fa l’OK Lliga Plata per a un Vendrell que veu cancel·lat el seu viatge a Alcobendas d’aquest dissabte, el duel davant el PAS Alcoi del dia 21 de març i la visita a la pista del SHUM Maçanet.

El SPiSP de volei, a l’espera

A hores d’ara encara hi ha un club del Camp de Tarragona que està a l’espera de la decisió definitiva de la seva federació. Es tracta del Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau. Els cooperativistes han de visitar dissabte la pista del Leganés, conjunt madrileny que té el seu pavelló clausurat per ordre del govern com a mesura preventiva per evitar la propagació del coronavirus.

La Real Federación Española de Voleibol ha comunicat en les darreres hores una sèrie de mesures extraordinàries on obligava a jugar els partits a porta tancada, tot i que deixava la porta oberta a ajornaments dels partits on no hi hagués res en joc. Aquest seria el cas del matx entre el Leganés i el SPiSP, clubs que han arribat a un acord entre ells per no disputar el matx. Ara cal esperar al vistiplau definitiu de la federació per suspendre l’únic partit dels principals esports del Camp de Tarragona que, a hores d’ara, encara segueix en peu de forma oficial.