El Reus Deportiu Miró iniciarà la pretemporada el 12 d'agost

El conjunt roig-i-negre tornarà a la feina el pròxim dilluns 12 d'agost per començar una pretemporada amb dos títols en joc: la Lliga Catalana i la Supercopa d'Espanya

El primer equip d'hoquei del Reus Deportiu ja compta les hores per tornar a reactivar-se. Després d'uns mesos amb els patins i els estics penjats, el conjunt roig-i-negre tornarà a la feina el pròxim dilluns 12 d'agost per iniciar una pretemporada on l'equip dirigit per Jordi Garcia ja afrontarà els dos primers títols de la campanya: la Lliga Catalana i la Supercopa d'Espanya. El Reus Deportiu Miró ha apostat aquesta campanya per la màxima continuïtat de la plantilla i introduirà poques novetats de cara a un nou any esportiu que repetirà objectius: arribar a les finals de les competicions per tenir opció a guanyar algun títol.

Un fitxatge i tres baixes

La primera plantilla del Reus Deportiu d'hoquei patins conservarà quasi la totalitat de les seves cares respecte a la campanya anterior. Jordi Garcia només ha patit tres baixes: la de Cristian Rodríguez, la de Juanjo Matilla i la de Jan Escala. El primer es va desvincular de l'entitat presidida per Mònica Balsells per fitxar pel Caldes. Matilla ha deixat el primer equip però continuarà vinculat al club per fer-se càrrec de l'equip femení que competirà a Nacional Catalana. I pel que fa a Escala, el jove de la pedrera ha marxat al CE Vendrell per seguir amb la seva carrera a l'OK Lliga Plata.

La principal novetat d'aquesta temporada és la del jove Pablo Najera, exjugador del Vendrell. El madrileny de 21 anys (farà 22 a l'octubre) és l'únic fitxatge del primer equip ganxet. Una incorporació que és clarament una aposta de present però sobretot de futur, tenint en compte que la direcció esportiva li ha fet un contracte de quatre temporades (fins al juny del 2023). Pel que fa al forat a la porteria deixat per Matilla, el jove Luka Hernández fa un pas més en la seva carrera i es convertirà en el segon porter en solitari de l'equip. Ferran Giménez i Pablo del Río, procedents de la base, completaran inicialment l'equip de Jordi Garcia. Giménez encara jugarà a l'equip júnior tot i que entrarà dins de la dinàmica del primer equip mentre que Del Río ja es pot considerar al 100% jugador del conjunt d'OK Lliga tot i que podrà jugar a l'equip de Primera Catalana per no veure tallada la seva regularitat sobre la pista.

La Lliga Catalana i la Supercopa d'Espanya, primers reptes del Reus Deportiu Miró 2019-2020 | Joan Alfons López

Només dos jugadors (més un) finalitzen contracte

La direcció esportiva del Reus Deportiu tindrà poca feina el pròxim estiu si res no es torça. Gran part del primer equip ganxet disposa de contracte en vigor per a la temporada 2020-2021, fet que permetrà conservar el nucli del vestidor si els jugadors satisfan el club amb el seu rendiment i no reben propostes marejants com durant l'estiu passat. Només Romà Bancells i Tiago Rafael hauran de passar pels despatxos si el club vol retenir-los, ja que acaben contracte el juny del 2020. Hi ha un altre jugador amb la mateixa durada de contracte però amb un any de renovació opcional: César Carballeira. Pel que fa a la resta, acaben contracte l'any 2021 Càndid Ballart, Marc Julià i Àlex Rodríguez, mentre que Najera ho fa l'any 2023 i Joan Salvat l'any 2024.