L'horari permanent d'hivern, el més convenient per Catalunya

L’informe del Consell Assessor per a la reforma horària recomana al Govern l'abolició del canvi d'hora i explica que el més convenient és adequar el fus horari a França

Los cambios de horarios coincidirán con el último domingo de marzo y octubre
L'ús definitiu de l'horari d'hivern és el més recomanable per Catalunya | CatalunyaDiari.cat

El canvi d’hora és un dels grans temes a debat de les darreres setmanes. Després que la Unió Europa en posés en dubte el canvi d’hora puntual i proposés una unificació horària, ara el Govern de la Generalitat acaba de rebre un informa que assegura que el millor per Catalunya és que s’encaixi en l’horari d’hivern i que s’alinii així amb França.

L’informe del Consell Assessor per a la reforma horària, d’altra banda, també recomana al Govern l’abolició del canvi d’hora, tal com va insinuar-ho l’UE fa unes setmanes.

Catalunya precisa un canvi d’hora permanent

És el que indica l’estudi que ha posat en relleu Elsa Artadi. La portaveu del Govern de la Generalitat ha explicat que el dictamen sobre fus horari que ha analitzat l'Executiu català aquest dimarts «se centra, bàsicament, en les afectacions a nivell de salut, de productivitat i de benestar» per als catalans.

L’informe, encomanat per la Generalitat, serveix perquè el Consell Assessor deixi clares les seves intencions i aposti clarament per l’eliminació del canvi horari.

La vicepresidenta del Govern, Elsa Artadi, ha confirmat que Carles Puigdemont no cobra el sou de diputat
La vicepresidenta del Govern, Elsa Artadi, ha exposat l'informe que recomana el canvi d'hora | cedida

 

Artadi, però, ha mostrat alguna reticència amb la proposta del Consell en explicar que no es disposa de masses dades per aprovar el canvi. «No tenim dades que acreditin l'estalvi energètic», ha apuntalat la portaveu del Govern.

La UE defensa eliminar el canvi d'hora i que cada estat esculli el seu horari

La Comissió Europea va defensar a mitjans de setembre l’eliminació definitiva del canvi d’horari. Jean Claude Juncker va assegurar aleshores que no hi ha marxa enrere, ja que «els europeus, el maig de 2019, no ens aplaudiran si seguim dos cops a l’any canviant l’hora, s’ha de suprimir el canvi d’hora».

La mesura s’aplicarà després que el 80% dels més dels 4,6 participants en una enquesta per internet ho demanessin. «Els estats han de decidir ells mateixos si volen ser ciutadans que visquin a l’horari d’hivern o d’estiu», va explicar.


Comentaris

envia el comentari