Dos sanitaris preparant proves PCR per al cribratge al Centre Cívic de l'Ereta de Lleida

L'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida ajorna gairebé 700 operacions per culpa dels rebrots

D'aquestes intervencions, algunes s'han reprogramat fins a dues vegades

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha hagut de reprogramar 648 operacions, que s'han ajornat a causa dels rebrots de la Covid-19, tal com informa 'El Segre'. D'aquestes intervencions, algunes es van ajornar fins i tot dues vegades. Cal dir, però, que es tracta d'operacions que no són urgents.

El Servei de Medicina Física i Rehabilitació del Departament Arnau de Vilanova Lliria ha elaborat, paral·lelament, una sèrie de recomanacions sobre la importància de la mobilització en els pacients ingressats per Covid-19, així com unes taules d'exercicis de rehabilitació per als pacients hospitalitzats.

Assegurar la recuperació de la funcionalitat durant la seva estada a l'hospital és un dels objectius de les cures físiques que proposa el Servei de Medicina Física i Rehabilitació per als pacients Covid-19 ingressats en els centres hospitalaris del departament. La mitjana de temps d'ingrés hospitalari és de 15 dies, la qual cosa provoca feblesa muscular.

Una nova sala de cirurgia

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida va posar en marxa la nova sala d'hemodinàmica, després de renovar-la amb tecnologia d'última generació per fer-hi intervencions quirúrgiques sense cirurgia oberta, fet que permet que siguin menys invasives i evitar d'aquesta manera trasllats a Barcelona. Aquesta sala atén una mitjana anual de 1.200 pacients, dels quals 220 arriben amb infarts que cal tractar de manera urgent. Les obres de la sala d'hemodinàmica van començar el passat gener i es van allargar per la covid-19. No obstant això, l'activitat del Servei de Cardiologia i del Codi Infart de l'hospital lleidatà no s'ha vist interrompuda en cap moment, donat que provisionalment es va traslladar a la sala d'angioradiologia del centre.

La sala d'hemodinàmica està destinada a practicar cateterismes cardíacs, principalment a aquells pacients que tenen malalties de les artèries coronàries. Els doctors Juan Casanova, responsable de la sala, i Fernando Worner, cap del Servei de Cardiologia, destaquen que amb el nou equipament es poden dur a terme cateterismes mínimament invasius i s'evitaran així operacions de tòrax obert que requereixen el trasllat dels pacients a Barcelona.