L'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida demana al SEM mantenir dues setmanes més la carpa instal·lada

El centre ja gestiona l'hospital de campanya que s'ha habilitat al pavelló Onze de Setembre

Carpa instal·lada a l'exterior de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per donar suport a urgències
El SEM va anunciar la retirada de la carpa aquest dilluns per la manca d'ús | ACN

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha sol·licitat al Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que es mantingui dues setmanes més la carpa instal·lada a l'exterior del centre. Aquesta es va muntar el 3 de juliol per tal de donar servei com a sala d'espera a pacients amb símptomes de coronavirus. No obstant això, el SEM ha anunciat aquest cap de setmana la intenció de retirar-la aquest dilluns davant la manca d'ús

Demanen mantenir-la dues setmanes més

La carpa, instal·lada pel SEM i amb capacitat per a 105 persones, es va muntar el 3 de juliol per evitar un possible col·lapse a les Urgències davant l'increment de casos de coronavirus a la regió sanitària de Lleida. La instal·lació funciona com a sala d'espera per a pacients amb símptomes i contactes directes d'infectats de Covid-19 que esperen els resultats de les PCR. D'aquesta manera, s'evita que tinguin contacte amb altres pacients que acudeixen a Urgències per altres patologies. 

El SEM va anunciar aquest cap de setmana la intenció de desmuntar la carpa davant la manca d'ús durant les darreres setmanes. Des de l'hospital lleidatà, però, han de manat mantenir-la quinze dies més. Cal recordar que la comarca del Segrià suma ja 16 brots de coronavirus que han deixat més de 2.200 persones contagiades des del final de l'estat d'alarma. 

Instal·lació de més carpes i hospitals de campanya a Lleida

El SEM també va instal·lar una carpa a l'exterior del CUAP (Centre d'Urgències d'Atenció Primària) de Prat de la Riba, a Lleida. A diferència de la situada a l'Arnau de Vilanova, en aquesta s'atenen pacients amb simptomatologia de la Covid-19. Aquest dispositiu assistencial atén una mitjana d'unes 600 persones al dia

D'altra banda, l'Hospital Arnau de Vilanova gestiona des d'aquest diumenge l'hospital de campanya que el SEM ha habilitat al pavelló Onze de Setembre de Lleida, on s'han col·locat una setantena de llits. Tot i això, no es preveu que es posi en servei fins a la tardor, quan s'espera l'arribada de la segona onada del coronavirus. 

Desmunten la carpa de Fira de Lleida

Aquest dilluns s'ha desmuntat la carpa que s'havia instal·lat al recinte de Fira de Lleida per facilitar que els temporers i persones sense sostre hi poguessin romandre durant el dia i complir així el confinament que s'havia decretat a la capital del Segrià. Segons han informat fonts municipals, durant la darrera setmana hi han dinat de mitjana un centenar de persones i una trentena han fet ús diàriament de la carpa. 


Comentaris

envia el comentari