Sanitari esperant a l'entrada de l'Hospital Sant Pau de Barcelona al costat d'una ambulància , 5 d'abril de 2020

L'Hospital General de l'Hospitalet, en perill de tancament segons Metges de Catalunya

Actualment té tots els seus quiròfans tancats, i no pot realitzar intervencions fins al 2022

Metges de Catalunya (MC) ha alertat aquest dimarts del possible tancament de l'Hospital General de l'Hospitalet, al Barcelonès, si es manté l'exigència del Servei Català de la Salut (CatSalut) de complir unes intervencions mínimes per a percebre els 165 milions d'euros del contracte de prestació de serveis.

850 professionals sanitaris, en perill

El bloc quirúrgic del centre està clausurat des de juliol de 2019 després de la detecció de fongs  en els quiròfans, i l'Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi, al Baix Llobregat, ha estat l'encarregat d'absorbir les més de 15.000 operacions que demana CatSalut per a abonar el contracte, ha informat el sindicat en un comunicat.

«L'atenció sanitària de 150.000 persones i el treball de 850 professionals sanitaris depenen de la continuïtat del centre», ha insistit el sindicat, que ha demanat al CatSalut que garanteixi els ingressos encara que no arribi al mínim d'intervencions exigibles.

Segona jornada sense víctimes mortals per coronavirus a Espanya

El Ministeri de Sanitatno ha registrat cap mort per coronavirus a tot l’estat espanyol per segon dia consecutiu i manté el total de  defuncions en 27.127. Segons les dades del ministeri, que continua validant les xifres per corregir les sèries històriques, hi ha hagut 34 decessos en els últims set dies, 9 dels quals a Catalunya i 6 a  Castella i Lleó.

Pel que fa al nombre de positius confirmats, Sanitat els xifra en 239.932, 304 més que ahir i en 137 els diagnosticats per la Covid-19 el dia previ. D’aquests, 73 s’han produït a Madrid, 17 a Catalunya i 12 a Andalusia. En els últims set dies, hi ha hagut 243 hospitalitzacions i 11 ingressos en Unitats de Cures Intensives a tot Espanya.

Segons l’últim informe de Sanitat, hi ha hagut 2.589 diagnosticats a tot l’estat espanyol en els últims set dies i 6.264 en els darrers 14. Amb inici de símptomes durant l'última setmana, n’hi ha hagut 247 i 955 han començat a tenir símptomes en els darrers 14 dies.