Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Usuaris de l'Hospital Sociosanitari Francolí a la nova pista de petanca

L'Hospital Sociosanitari Francolí inaugura nova pista de petanca al seu jardí

Amb aquesta iniciativa l’Hospital tarragoní, afegeix una nova instal·lació a l’aire lliure coincidint amb l'inici de la primavera

Usuaris de l'Hospital Sociosanitari Francolí a la nova pista de petanca
Usuaris de l'Hospital Sociosanitari Francolí a la nova pista de petanca | Cedida

 

L'Hospital Sociosanitari Francolí de Tarragona va inaugurar una nova pista de petanca al jardí del recinte. L'acte va coincidir amb l'arribada de la primavera i va comptar amb la participació del Club de Petanca de la Pobla de Montornès que, a banda d'oferir una exhibició de l'esport, va organitzar un torneig en què els usuaris i les usuàries hi van participar activament. 

Així doncs, a partir d'aquest mes tots els usuaris de l'Hospital Sociosanitari Francolí, tant de l'Hospital de Dia com d'Internament, podran gaudir de l'esport de la petanca al recinte hospitalari. La proposta va sorgir arran dels propis usuaris, la iniciativa de l'Equip d'Animació Sociocultural del centre i la col·laboració de la Fundació Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII. 

La petanca: beneficis físics i psicològics

L'activitat física i esportiva adaptada beneficia a les persones en tractament i, en aquest sentit, la petanca és un esport que no requereix un gran esforç físic, millora la concentració, enforteix i tonifica els braços i estimula el sistema motriu. Tanmateix, també exerceix una influència positiva en el sistema neuromuscular i psicològicament ajuda a enfortir l'afectivitat, el control i la percepció.

Des del punt de vista social la petanca ajuda a la integració i permet la millora de la capacitat de comunicació i de l'estat d'ànim. Amb caràcter general, qualsevol joc o esport en equip proporciona als seus jugadors uns clars beneficis per a la ment i les emocions. D'altra banda, al ser una activitat que es realitza a l'aire lliure, facilita l'absorció de la vitamina D procedent del sol i imprescindible als ossos.

La nova instal·lació se suma al petit hort urbà 

La inauguració de la pista de petanca se suma a l'hort urbà que ja fa quatre anys van posar en pràctica des de la Unitat d'Animació Sociocultural de GiPSS, proposada a la Direcció la instal·lació d'unes jardineres elevades per tal que els usuaris plantessin flors com a una activitat terapèutica més. 

De les margarides i les tulipes es va passar a les maduixes, tomàquets i albergínies i en un tres i no res el petit hort ja va formar part del paisatge de l’Hospital. L’hort és una de les activitats més preuades pels  usuaris, i una disciplina molt útil  per a persones grans o amb dependència, sigui amb problemes de mobilitat o amb trastorns cognitius.