Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de dos metges tenint cura d'un pacient amb coronavirus a l'hospital Trueta de Girona

L'Hospital de la Vall d'Hebron omple una segona planta de pacients amb Covid-19 en només 2 dies

La cap d'epidemiologia del centre hospitalari es mostra molt preocupada

Imatge de dos metges tenint cura d'un pacient amb coronavirus a l'hospital Trueta de Girona
Espanya és el primer país d'Europa en quan a número de casos confirmats per cada 100.000 habitants, amb 138 | ACN

La situació de la pandèmia del coronavirus avança de manera preocupant a Catalunya. L’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona ha omplert en només dos dies una segona planta de Covid-19. La cap d’epidemiologia del centre, Magda Campins, alerta que ens trobem davant un moment «molt preocupant»

L'Hospital de la Vall d'Hebron ha omplert una segona planta COVID en només 2 dies. La cap d'epidemiologia del centre, Magda Campins, qualifica la situació actual de contagis de «molt preocupant» i que malgrat els esforços que s’estan fent amb més proves PCR i cribratges massius el número de casos segueix augmentant.

Campins ha indicat que en els darrers 5-6 dies hi ha hagut un 20% més d’hospitalitzacions a la Vall d’Hebron i que ja es tornen a tenir dues plantes de pacients de coronavirus. Per tot plegat, assenyala que això ens dona una imatge que «les coses s’estan descontrolant» i que «cal apel·lar a la consciència col·lectiva». Per aquest motiu, demana limitar els contactes socials i avisa que al setembre, amb la tornada a la normalitat, hi haurà més positius a causa del contacte entre les persones joves i grans. «Potser tindrem més afectacions a les persones grans i es poden tornar a col·lapsar els hospitals», alerta.

De fet, indica que actualment les residències no estaven afectades i ara ja es comencen a veure petits brots. Pel que fa a la gent jove, assumeix que el potser no s’ha sabut donar prou bé el missatge  i que s’hauria d’utilitzar una altra font d’informació o una altra mena de missatge.

D’altra banda, la cap d’epidemiologia del centre hospitalari ha recordat que Espanya és el primer país d’Europa quant a número de casos confirmats per cada 100.000 habitants, actualment 138. En altres països com França, Itàlia o Alemanya estan entre 10 i 40.

 

L'Arnau de Vilanova comptarà amb un nou edifici modular de quatre plantes per combatre la Covid-19

El Servei Català de la Salut iniciarà a finals d'agost les obres d'un nou equipament sanitari 'Icovid Compact' annex a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Es tracta del primer dels cinc edificis d'aquestes característiques que s'han planificat en diferents hospitals del país i que Salut va anunciar que construiria el passat juliol.

Són edificis que ja estaven previstos abans de la pandèmia però que ara donada la crisi sanitària es destinaran inicialment a combatre-la ja que estaran «nets» per poder atendre malalts amb el virus. El de l'Arnau de Vilanova s'ha adjudicat a la constructora de Manresa d'Aro, tindrà 4 plantes repartides en 4.100 metres quadrats, i preveu estar llest en 18 setmanes.

La manresana Constructor d'Aro s'ha adjudicat d'urgència la construcció del nou equipament sanitari 'Icovid Compact' a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Es tracta d'un edifici d'uns 4.100 metres quadrats que es construirà mitjançant el sistema 'eMii de Compact Habit', una pràctica innovadora que es basa en edificis de fabricació industrialitzada mitjançant mòduls tridimensionals.

Fonts del CatSalut han explicat que aquest és el primer dels 5 equipaments annexos a diversos hospitals catalans que ja estaven previstos abans de la pandèmia del coronavirus, però que ara s'aprofitaran per poder-la combatre. Al juliol es va anunciar la construcció d'aquests edificis al voltant de l'Hospital de Bellvitge, del Moisès Broggi, del Germans Trias i Pujol, del Parc Sanitari Pere Virgili i de l'Arnau de Vilanova, que és el primer de tots, amb previsió de començar els treballs a finals d'agost i finalitzar-los en 18 setmanes.

L'import del projecte i construcció de l'edifici és de 12'5 MEUR i per complir amb total garanties el repte del termini de les 18 setmanes, Constructora d'Aro explica que ha format equip amb el despatx d'arquitectura PMMT, especialista en projectes hospitalaris, i un equip de consultors experts en metodologia Lean Manufacturing (Juan Felipe Pons) i BIM (EiPM).