L'Hospital del Vendrell va donar l'alta a l'últim pacient ingressat amb coronavirus el passat dijous 4 de juny. Una bona notícia amb la qual es tancava simbòlicament la primera onada de la pandèmia, que ha sacsejat el país entre els mesos de març i maig del 2020. Amb les incògnites que hi ha sobre la manera com afectarà l'arribada de turistes durant les pròximes setmanes, des de la direcció de l'hospital han fet balanç a RTV el Vendrell de les xifres que ha deixat aquesta primera onada de la Covid-19.
Una aparició «molt brusca»
Tal com ha explicat el director de l'Hospital del Vendrell, Josep Mercadé, a la televisió local, el coronavirus va tenir una aparició «molt brusca» al territori, amb el qual van sorgir molts casos «de cop» a mitjans del mes de març. Aquest és ún dels motius que dona per explicar que un alt nombre de sanitaris del centre es contagiessin. Van ser prop d'una cinquantena, que representen el 10% del total, xifres força superiors a les que hi ha hagut en altres hospitals de la demarcació.
Pel que fa al total de positius detectats durant aquests tres mesos, han estat 201, d'un total de 1.143 proves PCR fetes. El nombre total de persones que han requerit ser hospitalitzades al centre vendrellenc ha estat de 160, i les defuncions han arribat fins a les 20. Des que es va donar l'alta a l'últim pacient ara fa més de deu dies, tots els ingressos per coronavirus ja es concentren als hospitals Santa Tecla de Tarragona i Sant Joan de Reus.
Des de l'hospital, que és gestionat per la Xarxa Sanitària Santa Tecla, han donat suport a les reclamacions dels treballadors del centre, que els dimecres fan concentracions perquè es reverteixin les retallades que pateixen des del 2008. Mercadé creu que les seves reclamacions estan «super justificades».