L'Hospitalet aprova uns pressupostos de 247,9 milions d'euros pel 2019

Les comptes municipals van tenir només els vots a favor dels membres del govern socialista en un ple que va tenir el 21 de desembre

El ple municipal d'aquest desembre ha aprovat els comptes municipals pel 2019
El ple municipal d'aquest desembre ha aprovat els comptes municipals pel 2019 | Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat

El ple de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat va aprovar, el passat 21 de desembre, els pressupostos per l’any 2019. L’equip de govern, encapçalat per l’alcaldessa Núria Marín, gestionarà 247,9 milions d’euros. Els comptes municipals van poder tirar endavant només amb el vot a favor dels regidors del PSC i gràcies a l’abstenció de dos regidors no adscrit provinents del PP.

Segons el tinent alcalde d’Hisenda, Manuel Brinquis, el 68% del total dels pressupostos es destinarà a objectius estratègics de ciutat com la reactivació de l’economia i l’ocupació; les polítiques d’inclusió social, educatives, culturals i ambientals, i l’aposta per la convivència i la participació.

Augmenten les partides de serveis socials, seguretat o neteja

Un gran nombre de partides de serveis bàsics del consistori veuran augmentades la seva inversió. Les despeses de benestar comunitari; com la neteja viària, la recollida d’escombraries, el clavegueram o l’enllumenat públic, s’augmentaran en 1 milió d’euros. També ho farà en 1,3 milions i en 400.000 els pressupostos de medi ambient i seguretat i mobilitat ciutadana, respectivament.

El consistori gastarà 355.000 euros més en polítiques d’habitatge social i urbanisme i 1,3 milions més en serveis i promoció social, concretament en dependència, gent gran, igualtat i en la població LGTBI.

Serveis bàsics com la salut, cultura, educació, esport i Joventut tindran un augment total de 2,2 milions d’euros. Es destinaran 1 milió més per millorar l’atenció, la comunicació i la defensa de la ciutadania, i per a la modernització de l’organització municipal, a més de 260.000 euros en desenvolupament econòmic, ocupació, innovació i turisme.

9 milions d’euros en inversions en equipaments municipals

El govern municipal destinarà 9 milions d’euros a finançar diverses obres i municipals i a altres inversions. Destaquen, entre els equipaments esportius municipals,  la construcció del Camp Municipal de Futbol de la Torrassa, la reforma del Poliesportiu Fum d’Estampa i la substitució dels vestidors del Camp Municipal de Futbol del Gornal.

També es construiran casals de la gent gran de Can Serra i Bellvitge i s’ha redactat el projecte de l’Escola Paco Candel. A més, està previst rehabilitar equipaments municipals, adquirir habitatges socials, reformar diversos centres educatius, comprar o millorar mobiliari i equipament informàtic a més de la senyalització dels equipaments municipals i instal·lació de panells d’informació variable per a zones urbanes d’atmosfera protegida.

Es manté el pes del finançament propi tot i la baixada d’impostos

Per poder afrontar tota aquesta inversió, l’Ajuntament de l’Hospitalet continuarà utilitzant bàsicament ingressos propis. El 59% d’aquests provindran per la via de taxes, impostos o altres ingressos municipals.

El pes del finançament propi no variarà en excés tot i la baixada d’impostos aprovada en la nova ordenança fiscal i de preus públics municipals. En aquesta, l’IBI residencial es redueix un 1,5%, a més de congelar-se altres taxes o preus de serveis municipals.  


Comentaris

envia el comentari