Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La mà d'un nadó agafant-ne una altre

Hospitalitzat un bebè per Covid-19 a Espanya enmig dels brots

Ha augmantat el nombre de contagis a la comunitat en 24 hores
La mà d'un nadó agafant-ne una altre
Hospitalitzat un nadó per coronavirus a Espanya entre tots els brots | Unsplash

Cantàbria ha detectat 56 nous casos de coronavirus ahir dissabte i aquest diumenge, 9 d'agost, fins a les 10.30 hores, entre ells un bebè de menys d'un any, que ha estat ingressat en un centre hospitalari per a controlar la seva evolució. Segons ha informat el conseller de Sanitat de Cantàbria, Miguel Rodríguez, el bebè es troba bé però «és un lactant amb Covid positiu i ha estat hospitalitzat per a controlar la seva situació».

El nombre de pacients ingressats a Cantàbria s'ha elevat a 18, dues més que ahir, tot i que cap d’ells es troba a l’UCI. A més del bebè, ha estat hospitalitzada una persona de 98 anys. També s'han detectat dos casos més en residències de gent gran, que sumen vuit positius en dos centres diferents, els mateixos en les quals ja hi havia contagis.

Dels 56 nous positius, 32 han estat detectats el dissabte i els 24 restants entre la passada mitjanit i les primeres hores d'aquest matí. El nombre de casos actius a la regió puja així a 332.

Segons el conseller, s'estan detectant casos en persones joves i hi ha diversos nens contagiats a més del bebè. «Que ningú pensi que això afecta només als vells, pot afectar als adults, als nens, i a persones que tinguin una immunitat compromesa», ha dit en declaracions als periodistes, després d'assistir a l'acte del Dia de Cantàbria a Cabezón de la Sal.

L'epidèmia no distingeix d'edats

A la vista de les últimes dades, Rodríguez ha fet una nova crida als joves. «Aquesta és una epidèmia que no distingeix d'edats i ells poden ser vectors per a transmetre la malaltia a altres persones, d'aquí la importància de complir les normes». Ha afirmat també que «pràcticament la totalitat» de la població està complint amb l'obligació de portar màscara però «se li oblida una altra de les regles, que és la distància social».

«No estem en la situació 'pre-Covid' i per tant no podem fer com que no passa res. Hem de mantenir la distància social, a poder ser d'un metre i mig, i especialment en aquells llocs en els quals no portem mascareta com a la platja o quan mengem en un restaurant», ha advertit. Ha recordat que en aquestes situacions no és obligatòria però cal mantenir la distància social «si no volem continuar transmetent la malaltia».

Les residències d'ancians, una altra vegada en el punt de mira

Sobre els casos que han aparegut en centres de gent gran, ha insistit que els residents han d'estar en quarantena encara que hagin donat negatiu perquè hi ha la possibilitat que donin un resultat positiu quan es repeteixen els test. Segons ha explicat, això és el que ha ocorregut amb una resident del primer centre en el qual es van detectar casos; el seu PCR va ser negatiu i «s'ha positivitzat».

El conseller ha deixat clar també que el govern de la comunitat no difondrà els noms de les residències amb positius, perquè l'autoritat sanitària «no pot assenyalar públicament ni a les persones ni a les institucions on hi ha casos». Rodríguez ha dit que són aquestes institucions les que han de comunicar-ho als usuaris i, si s'escau, fer-ho públic a través dels mitjans de comunicació.