Un cartell penjat en un comerç del Vendrell.

El sector de l'hostaleria del Vendrell sortirà al carrer per protestar contra les restriccions

La Unió de Bars i Restaurants demana el suport dels veïns

El sector de l'hostaleria del Vendrell ja no pot més i aquest divendres 30 d'octubre sortirà al carrer per protestar per les restriccions que pateix. La convocatòria l'ha impulsat la Unió de Bars i Restaurants, segons avança el Diari de Tarragona, i tindrà lloc a les 09.30 hores del matí a la plaça Vella. Des del sector demanen el suport dels veïns del municipi.

L'augment de contagis de coronavirus va portar el Govern de la Generalitat a decretar el tancament dels bars i restaurants el passat 16 d'octubre. Tot i que en principi la mesura només era per quinze dies, aquest dijous 29 d'octubre ja s'ha apuntat que s'allargarà, com a mínim, dues setmanes més. Durant aquest temps, els locals només poden oferir menjar per endur-se i des de Comerç del Vendrell es va publicar un directori dels locals que oferien aquest servei.

Un sector molt colpejat

Aquestes restriccions colpegen amb força un sector que ja va quedar molt tocat pel confinament sever que es va decretar entre els mesos de març i maig. El temor és que molts dels negocis hagin d'acabar abaixant les persianes de forma definitiva. Els últims dies s'han penjat molts cartells a la ciutat amb la frase «D.E.P. L'hostaleria del Vendrell s'està morint».

Demà miraran de fer-se sentir a la plaça Vella, per demanar a la Generalitat que es retirin les restriccions i a l'Ajuntament, que s'ofereixin bonificacions i flexibilitzacions en el pagament d'impostos.