Un hotel de Barcelona notificarà als seus clients l'energia que consumeixen

Amb aquesta mesura volen conscienciar els clients que cal estalviar aigua i energia, tot i estar de vacances

L'hotel Alimara de Barcelona, compromès amb la sostenibilitat i el medi ambient
L'hotel Alimara de Barcelona, compromès amb la sostenibilitat i el medi ambient | Cedida

Un hotel de Barcelona va notificar el passat dilluns, 28 d'agost, que durà a terme una nova acció per tal de contribuir encara més a l’estalvi energètic i ajudar així a protegir el medi ambient. L’hotel l'Alimara, de quatre estrelles i situat molt a prop del campus Mundet de la Universitat de Barcelona, al carrer de Berruguete número 126, ha optat per avisar els seus clients de la seva despesa energètica

El primer a impulsar una iniciativa com aquesta

Es tracta del primer hotel a impulsar una iniciativa com aquesta, tot i que inicialment només ho farà en algunes habitacions. Gràcies a aquesta mesura, els clients podran veure quina quantitat d’aigua i llum estan gastant en temps rea l, a través d’una aplicació que es podran descarregar al seu telèfon mòbil.

David Pascual, director de l’hotel barceloní, ha explicat a RAC 1 que molts clients malbaraten una quantitat de llum i aigua considerablement superior a la que gasten a casa seva. Segons, el director de l’hotel durant el programa de ràdio: «Hi ha gent que deixa l’aire condicionat posat tot el dia, fan més ús de la banyera que no pas de la dutxa... És una manera d’intentar conscienciar la gent del que això suposa».

D’aquesta manera perden, durant l’època de vacances, la consciència per l’estalvi, el desbaratament d’energia i la preocupació pel medi ambient. Per tant, l’objectiu d’aquesta mesura és conscienciar els clients de la gran importància que té el fet d’estalviar energia, fins i tot estant fora de casa.

Gastem 3 vegades més a l'hotel que a casa

És a dir, és una manera de conscienciar la gent del que suposa deixar-se l’aire condicionat engegat tot el dia o els llums encesos, fins i tot quan no s’està a l’habitació de l’hotel. O de la quantitat d’aigua que s’arriba a malgastar en fer servir més la banyera en lloc de la dutxa, ja que en dutxar-se se solen gastar al voltant d’uns 80 litres d’aigua, als hotels molts cops aquesta xifra acaba triplicant-se.

A més a més, l’Hotel Alimara compta amb les certificacions ISO-14001 i l’EMAS, ‘Eco-Management and Audit Scheme’, i els seus valors estan a favor de la qualitat i la sostenibilitat, per això vol que els seus clients també col·laborin amb la preservació del medi ambient.


Comentaris

envia el comentari