Exteriors del hotel del Vallès, també conegut com a 'Panik Hotel'

L'hotel maleït de l'Ametlla del Vallès

L'edifici amb les manifestacions paranormals més extremes

L'hotel abandonat del Vallès, situat entre les poblacions de l'Ametlla del Vallès i la Garriga, a 45 quilòmetres de Barcelona, és considerat com l'edifici més maleït de Catalunya, deixant a altres de més famosos com un joc de nens.

Aquells curiosos que han entrat a l'edifici, asseguren haver sentit sensacions indescriptibles, angoixa, terror i nervis. Els investigadors de fenòmens paranormals, al contrari, han trobat proves que donaria per bona la teoria d'un  'més enllà'.

Una història d'èxit i fracàs

L'hotel del Vallès va obrir les seves portes el 1969, rapidament es va convertir en un referent turístic a la comarca. Tan bones eren les opinions dels clients, que l'any 1982 la selecció Argentina es va allotjar durant la celebració de la Copa del Món de Futbol.

El 1994, una sèrie d'irregularitats administratives van fer que hisenda realitzes un seguit d'inspeccions, les quals, van acabar detectant una gran varietat de fraus a la delegació. Les sancions van ser tan elevades que el gerent es va veure obligat a tancar el negoci.

Una pel·lícula va ser la que va despertar el Diable

El 12 de novembre del 1999, el director de cinema Jaume Balagueró va estrenar la pel·lícula 'Els sense nom', una producció de  terror psicològic i suspens basada en la novel·la de l'escriptor Ramsey Campbell.

L'argument de la pel·lícula, rodada a l'interior de l'hotel ens explica la història d'una mare que busca desesperadament a la seva  filla desapareguda, la qual ha estat captada per un grup que es dedica a realitzar rituals esotèrics.

L'interior de l'hotel està en molt mal estat i és un perill per a les persones
L'interior de l'hotel està en molt mal estat i és un perill per a les persones | CEDIDA

Segons sembla, els guionistes, per dur a terme el guió de l'obra van demanar l'ajuda a membres de grups reals que duen a terme aquestes pràctiques. Tan real era l'ambientació, que va despertar una mena de maledicció a l'interior del vell hotel del Vallès.

Des d'aleshores, els mateixos habitants de les poblacions properes a l'hotel, asseguren que algunes nits veuen entrar gent estranya a l'interior de l'edifici.  Es rumoreja que la mateixa policia no s'atreveix a accedir a l'immoble quan es dóna l'alerta

Vicenç Xavier: «Hi havia una ombra que em mirava fixament»

'Catalunya Diari' ha parlat amb en Vicenç Xavier, un noi al qual li agrada explorar llocs abandonats per tot Catalunya. L'any 2016 va visitar l'hotel del Vallès, i el que allà va viure, s'escapa a tota mena d'explicació racional.

Ja des d'un bon principi, en Vicenç Xavier tenia una sensació estranya dins de l'hotel, com si hi hagués algú observant-lo. Finalment, com que no podia aguantar més el fet de sentir una presència al seu costat, va decidir marxar de l'edifici.

Algunes habitacions de l'hotel, amb pintades fent referència a simbologia satànica
Algunes habitacions de l'hotel, amb pintades fent referència a simbologia satànica | Cedida

 

«Quan vaig entrar dins del vehicle, vaig sentir sorolls al meu davant. Vaig voler arrancar, però el cotxe va fallar, i davant meu hi havia una ombra que em mirava fixament. Van ser només cinc segons, després va desaparèixer i el cotxe ja va arrancar». Ens confessa.

En Vicenç mai més ha tingut el valor de tornar a l'hotel del Vallès, el qual és conegut dins del món espiritual, com 'Panik Hotel'.