Danielle és el nom que li ha donat a la primera tempesta tropical de l'Atlàntic de la temporada. En un primer moment, l'huracà no afectaria la península, encara que cada dia que passa l'amenaça és més greu.
Tot i que va perdent força a mesura que s'acosta a Europa, els vents màxims se sostenen sobre els 120 quilòmetres per hora. A més, el Centre Nacional d'Huracans dels Estats Units ja ha assegurat que, a mesura que passin els dies, hi haurà un «debilitament gradual».
Actualment, és al mig de l'oceà Atlàntic, a menys de 1200 quilòmetres a l'oest de les illes Açores, a Portugal. Tot i que el que es pot veure clarament al mapa dels fronts de l'Agència Estatal de Meteorologia és la direcció que pren.
Danielle ja preocupa a Catalunya
Els primers dies de l'huracà no preocupaven la península, tot i que ara l'AEMET està seguint de prop tota l'evolució. Ja es poden observar als radars algunes parts escampades de l'huracà. De totes maneres, els experts demanen calma, ja que no hi haurà un huracà a Catalunya, més aviat una borrasca una mica més forta del que és normal.
El meteoròleg Andrés Gómez, ha destacat que «estem parlant, com a mínim, d'un termini d'una setmana més o menys[des que es va convertir en huracà]perquè s'acosti».
La seva complicada evolució
Altres experts asseguren que parlar de la seva evolució amb exactitud és impossible. Per més que les últimes hores s'hagi pogut veure un canvi força fort respecte a la direcció de l'huracà, això podria tornar a canviar.
I la trajectòria no és l'únic factor a destacar. La intensitat també és molt important d'avaluar, ja que no serà la mateixa les properes hores que d'aquí a uns dies.
Com han assegurat molts meteoròlegs, els ciclons solen perdre les qualitats «tropicals» en el moment en què s'allunyen del tròpic i les aigües càlides. És important tenir això en compte, atès que l'huracà s'acosta a les aigües fredes. «Són sistemes que es troben molt còmodes a zones de mar calenta, amb poc vent en altura... diferents condicionants que es donen molt específicament en aquesta zona equatorial del planeta», destacava un expert de RTVE.
Jorge Rey ja va avisar
Jorge Rey, el jove que va predir «Filomena», ja va avisar a través del seu compte de Twitter de l'arribada i el perill imminent que s'acostava a Espanya.
«Comencem el mes de setembre en què veiem notícies d'un possible huracà. Cal dir que, en cas que hi hagi alguna cosa, tindrem un huracà que s'anirà debilitant quan arribi a la Península Ibèrica».
De tota manera, no vol que la gent pensi que l'huracà arribaria tal com s'està pintant.
Per tant, queda esperar l'evolució de l'huracà Danielle en les properes hores.