Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general d'una sanitària en un Centre d'Atenció Primària

La posada en marxa d'un nou servei d'operadors rebaixa un 65% les trucades no ateses als CAP de Tarragona

L'equip ajuda a quatre centres del territori, i aviat s'estendrà a una vintena | Hi treballen 50 professionals

Un equip de professionals  capaços de garantir respostes ràpides i útils a les consultes telefòniques dels Centres d'Atenció Primària (CAP) del territori. Aquesta és una de les grans reclamacions que s'han fet servir amb força durant l'últim any, degut a l'habitual  col·lapse  de les línies telefòniques dels centres i a la saturació dels pocs operadors  disponibles. Fruit d'això, han estat moltíssimes, massa, les necessitats  sense cobrir i les trucades d'emergència sense interlocutor. El maldecap  té les hores comptades.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

L'Institu Català de la Salut (ICS) del Camp de Tarragona va posar en marxa al mes de desembre aquest servei, l'Àrea de Gestió de Pacients, amb un equip de 50 professionals entre sanitaris i gestors de pacients, per tal de garantir aquesta atenció telefònica  efectiva tant de les consultes urgents com les no urgents. Els nous operadors assumeixen directament les trucades  urgents quan les línies dels CAP estan ocupades, i prenen nota de les no urgents per tornar la trucada i atendre la consulta  en un marge de menys d'una hora.

El servei es troba físicament a l'antic consultori de la Canonja, està coordinat amb els CAP i garanteix el seguiment telefònic també dels casos detectats de coronavirus. Actualment està funcionant en quatre CAP del territori —CAP Jaume I i Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, CAP Salou i CAP Llibertat de Reus—, però la valoració és especialment positiva. És per això que l'ICS pretén connectar-lo pròximament a la vintena de centres d'atenció primària que té repartits pel territori.