Els nous ministres van formalitzar aquest passat dilluns dia 13 de gener els seus càrrecs en el nou govern encapçalat pel socialista Pedro Sánchez.
És habitual que en aquestes jornades qualsevol gest o detall prengui una especial rellevància i doni molt a parlar. Precisament un detall en la indumentària de Pablo Iglesias i Alberto Garzón (ambdós d'Unidas Podemos), ha generat una curiositat que molts es pregunten el seu significat.
[predef]catalunya-diari-81[/predef]
Un triangle vermell invertit
Es tracta d'un pin d'un triangle vermell invertit que, malgrat que molts desconeguin què vol dir, té una simbologia molt especial pels polítics d'esquerres. Tal com ja van explicar des d'Izquierda Unida amb anterioritat, aquest pin simbolitza la lluita d'esquerres contra el feixisme, ja que és el mateix símbol amb el qual els nazis diferenciaven als presos socialistes i comunistes.
Desde hace años @iunida ha repartido miles de triángulos rojos prendidos de una tarjeta que explica su significado antifascista. Lo lucimos en la solapa o en nuestros perfiles en redes sociales: por quienes así fueron marcados y por la dignidad de su causa, que es la nuestra. https://t.co/y29MSOP6OGpic.twitter.com/klxh2rq8mV
— Inmaculada Nieto (@InmaNietoC) January 13, 2020
«Aquest triangle és un homenatge a la resistència antifeixista europea perquè mai s'oblidi», van especificar des del partit. Així doncs, amb aquest pin queda més clar que mai que les intencions dels nous ministres d'Unidas Podemos en el govern espanyol són seguir les seves directrius contra el feixisme i enfortir la seva filosofia d'esquerres.
Una vicepresidència i un ministeri
Està clar que Iglesias i Garzón inicien l'etapa professional més important de la seva vida, després de convertir-se en el vicepresident Drets Socials i Agenda 2030 i en ministre de Consum, respectivament. Després d'anys i mesos de lluita i de debat amb el PSOE, finalment els d'Unidas Podemos han aconseguit arribar al poder per a transformar el país, segons ells, en un lloc millor per a tots els ciutadans i ciutadanes.