Pablo Iglesias en el ple del Congrés per debatre la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma el 20 de maig del 2020

Iglesias assegura que els pressupostos s'han de pactar amb la majoria de la investidura

El vicepresident segon sosté que un govern en el qual està Podem és «incompatible» amb acordar-ho amb PP o Cs

El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat que és «evident» que els pressupostos de l'Estat  s'hauran de pactar amb la majoria de la investidura. «Crec que és evident que rearmarem la majoria de la investidura» per als PGE, ha dit Iglesias aquest dimecres en una atenció als mitjans a unes jornades a El Escorial.

«Incompatible» amb el PP i Ciutadans

El vicepresident segon de l'executiu de Pedro Sánchez ha dit que és «legítim que el PSOE mantingui converses amb formacions de la dreta» però que «un executiu en el qual està Unides Podem és incompatible amb acords en qüestions transcendentals com els pressupostos generals de l'Estat amb qui està governant amb la ultradreta a Madrid, Múrcia o Andalusia», en referència a PP i C's.

En la mateixa línia s'ha pronunciat el president del grup parlamentari d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, que en una piulada a Twitter ha dit que la votació d'aquest dimecres de les conclusions de la Comissió per a la Reconstrucció «assenyala un únic camí de cara als PGE». «Reconstruir la majoria de la investidura per una sortida de la crisi que no deixi ningú enrere», ha afirmat Asens.

Proposa uns pressupostos expansius

Iglesias ha opinat que després de l'acord per al fons de recuperació europeu que, segons el vicepresident segon, hauria de permetre fer uns pressupostos «expansius» que tinguin com a eixos la digitalització, la transició ecològica, l'economia de cures i la protecció dels drets socials, s'han de pactar amb la majoria de la investidura i no amb la dreta.

Casado diu a Sánchez que assumeixi l’acord europeu com un «rescat en tota regla»

En un altre ordre de coses, el líder del PP, Pablo Casado, diu a Pedro Sánchez que assumeixi que l’acord europeu és un «rescat en tota regla», que obligarà a fer reformes i l’insta a «utilitzar bé» els diners per crear ocupació amb alt valor afegit a mitjà termini. Durant la seva intervenció a les jornades 'Activem Espanya amb Europa', ha dit que Europa ja ha «complert» i que ara li toca al govern espanyol actuar.

Casado ha admès que l’acord és «bo per a Espanya» però que, tot i que l’executiu «intenti vendre el contrari», és un rescat de «l’economia nacional». En aquest sentit, ha afirmat que el govern espanyol ha d’actuar en cinc àmbits: reforma fiscal, flexibilitat laboral, reducció de la burocràcia, formació i competitivitat. També aposta per dotar de liquiditat a les empreses, ampliar les ERTO i augmentar la competitivitat perquè les empreses no es vegin abocades a tancar.