Ikea obrirà una botiga al centre de la ciutat de Barcelona

La multinacional sueca ha revelat que la capital catalana és una de la trentena de ciutats escollides per provar d'aproximar-se «més» als clients i potenciar la venda en línia i els punts de distribució

Imatge d'arxiu d'un centre comercial d'Ikea
Imatge d'arxiu d'un centre comercial d'Ikea | Cedida

La multinacional sueca Ikea ha confirmat que té pensat obrir un dels seus establiments al centre de la ciutat de Barcelona. L'encarregada de donar la notícia ha estat la consellera delegada a Espanya, Petra Axdorff, que durant una presentació duta a terme aquest dimecres passat ha explicat que la capital catalana és una de la trentena de ciutats escollides per posar en marxa un canvi d'estratègia comercial. 

Ikea vol acostar-se més als seus clients

En concret, Axdorff s'ha referit al gir de 180 graus que donarà la companyia sueca, que fins ara situava els seus establiments en grans espais als afores de les ciutats. Ara bé, sembla que la nova tàctica per atreure clients és «posar focus» en les urbanitzacions per explorar nous formats com les botigues urbanes. De moment, no queda clar on o quan s'obrirà la nova botiga a Barcelona, però la idea és acostar-se «més» als clients, a banda d'impulsar la venda en línia i tenir punts concrets de distribució. 

Durant la mateixa presentació Ikea també ha aprofitat per presentar la seva facturació del darrer exercici fiscal, que se situa en 1.497 milions d'euros, unes xifres que reflecteixen un creixement del 2,1% respecte al mateix període de l'any 2017. Ara bé, també cal dir que les dades mostren una desacceleració respecte a l'any anterior, quan les vendes van créixer fins a un 5,8%. A l'àmbit estatal, Catalunya, Andalusia i Madrid són les comunitats on més ha venut Ikea aquest any. 

Lego aterra a Catalunya amb dues botigues a Barcelona

Recentment, també hem sabut quela cadena danesa Lego també s'ha sentit atreta per la capital catalana, i ha decidit obrir no una, sinó dues botigues. En concret, els dos i primers establiments de la multinacional a Catalunya obriran les seves portes al centre comercial de La Maquinista, i també a Diagonal Mar. La intenció de Lego és que tot sigui una realitat abans de la campanya de Nadal i, de fet, a algunes pàgines web com Infojobs ja poden trobar algunes ofertes de feina. 

Amb aquestes dues noves obertures la cadena danesa deixa clars els seus plans d'expansió a Espanya. Actualment, disposa de nombroses botigues als Estats Units, Canadà, el Regne Unit, Itàlia i França, i a Madrid disposa de dos establiments. 


Comentaris

envia el comentari