Illa diu que l'evolució del virus és bona, però demana no abaixar la guàrdia abans de Nadal

El ministre lamenta que el 2017 «Catalunya perdés pilotes clau» i no aconseguís que l'AEM traslladés la seu a Barcelona

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, posant-se la mascareta en una roda de premsa a Madrid
El ministeri de Sanitat, Salvador Illa, ha fet públic el darrer balanç de la Covid-19 a Espanya | Cedida

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha celebrat que l'evolució epidemiològica del coronavirus «no només s'ha estabilitzat sinó que ja va en descens» a totes les comunitats autònomes.

Illa, al Consell Nacional del PSC

Durant la seva intervenció en el marc del Consell Nacional del PSC que ha d'aprovar el programa de les eleccions del 14-F, Illa ha advertit que tot i la millora «la situació encara és fràgil i inestable» i que per tant cal estar alerta. «No es pot abaixar la guàrdia, perquè baixar la corba costa molt però pujar-la costa molt poc». A més, el ministre ha demanat prudència just a les portes del desembre, abans del pont de la Puríssima i de les festes de Nadal.

En relació a la incidència del coronavirus, ha recordat que ara hi ha al voltant d'uns 300 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies, i encara que ha dit que és una xifra similar a la de països com Alemanya ha demanat seguir treballant per baixar-la. En aquest sentit, ha fixat com a objectiu els 50 casos per cada 100.000 habitants, «preferiblement 25». Salvador Illa ha estat aquest dissabte al Consell Nacional del PSC, que ja prepara les properes eleccions autonòmiques a Catalunya, que se celebraran el proper 14 de febrer. Illa és el secretari d'organització del partit i, tot i que va arribar a sonar com a candidat, ho serà el líder de la formació, Miquel Iceta.

Vacunes i Agència Europea del Medicament

D'altra banda, Illa ha insistit que les vacunes que es distribuiran a l'Estat seran segures i que només s'aplicaran les que estiguin validades per l'Agència Europea del Medicament.  Aprofitant la referència, el ministre ha lamentat que el 2017 l'Agència Europea del Medicament no acabés instal·lant la seva seu a la capital catalana suposadament arran de la inestabilitat política derivada del conflicte polític entre Catalunya i Espanya. «Ara Barcelona seria el centre de decisió sobre quines vacunes són bones. Ni Barcelona ni Catalunya ni espanya es poden permetre perdre pilotes de partit com aquesta», ha remarcat.


Comentaris

envia el comentari