Residència Montserrat Cuadrada

Una imatge pelegrina de la Mare de Déu de la Candela visitarà les residències de Valls

També s’han posat a la venda uns draps de balcó per penjar a les cases de la ciutat

Si la muntanya no va a Mahoma, Mahoma anirà a la muntanya. Amb aquesta premissa, la comunitat parroquial de Sant Joan de Valls ha impulsat una bonica iniciativa que té, per finalitat, apropar als avis i àvies la llum i el caliu que desprèn la Mare de Déu de la Candela  en un any especialment difícil per a tots ells. Així, des del passat 29 de novembre, primer diumenge d’Advent, i fins al 2 de febrer, una imatge pelegrina de la patrona de la ciutat visitarà les diferents residències de la capital de l’Alt Camp.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Segons mossèn Joan Àguila, l’arxiprest, la idea ha sorgit amb la voluntat de mantenir l’esperit que cada any es viu al voltant de la festa, quan la gent gran que viu a les residències de la ciutat es desplaça fins a l’església per tal de fer la visita espiritual a la Mare de Déu. «Malauradament, a causa de la pandèmia i de les restriccions, aquest acte serà impossible de celebrar durant el febrer de 2021 i per aquest motiu, des de la parròquia, hem volgut que els avis  no es quedi sense la companyia de Santa Maria i que puguin fer pregària davant seu, ja que és un  sentiment  que tenen molt arrelat», explica el rector.

Nous draps de balcó de la Candela

De fet, el 2 de febrer de 2021 serà totalment atípic, ja que tot i que la tradició mana que els anys acabats en 1 se celebrin les Festes Decennals, l’organització va decidir, fa pocs mesos, ajornar  l’esdeveniment sine die per la manca de garanties de poder celebrar les festes en el format habitual en les dates establertes, tot esperant una millora del context sanitari.

Balcons de la plaça del Blat de Valls
Des de fa dies, alguns balcons de Valls llueixen els domassos | Albert Oliva

No obstant això, Valls no es resigna i la parròquia ha posat a la venda uns nous draps de balcó amb el rostre de la Mare de Déu de la Candela perquè els vallencs i vallenques els pengin a les cases, amb la finalitat de fer visible l’esperit candeler que sempre és present a les llars. «La de 2021 serà una festa diferent i no podrà ser com es feia tradicionalment, però igualment serà molt viscuda i emotiva, i d’alguna manera la ciutat retornarà a l’origen de la institució del vot de poble, que és una epidèmia», exposa mossèn Joan Àguila.