Imatge dels carrers de Madrid sepultats per la nevada històrica

Imatges espectaculars de la nevada del segle a Madrid: caos absolut, vehicles atrapats i la ciutat aïllada

La borrasca Filomena afecta de ple a la capital espanyola i ja s'acumula més de mig metre de neu en alguns barris de la ciutat

La Comunitat de Madrid està vivint una  nevada històrica amb acumulacions  que ja superen els 30 centímetres al centre de la capital. Es tracta d'un gruix que no s'havia vist a la capital espanyola des d'almenys els últims  50 anys. És per això que, l'AEMET (Agència Estatal de Meteorologia) segueix amb l'avís vermell activat per acumulacions  que poden superar els més de  20 centímetres. En el cas estricte de la ciutat de Madrid, es tracta de la nevada  més forta  des de 1971  i atenció perquè la neu  segueix caient intensament.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Serveis desbordats i situació de caos majúscul

El caos a l'àrea metropolitana de Madrid  està sent majúscul per la nevada i la ciutat està completament incomunicada, el que ha obligat a tallar  dues de les principals circumval·lacions, la M-30 i la M-40, a més de tenir tancat l'aeroport de Barajas des d'aquest passat vespre de divendres i s'ha decretat  l'alerta vermella al centre de la ciutat. Tot plegat, entre moltes altres incidències, on la policia tractava d'ajudar als vehicles  i les persones que s'havien quedat bloquejats a les més de 500 carreteres  que hi ha afectades  a la comunitat. Els gruixos a la ciutat de Madrid  ja van dels 20 als 50 centímetres de neu  als afores i atenció perquè podria seguir nevant  al llarg de la jornada. A continuació, us deixem amb les imatges que se segueixen compartint a les xarxes socials sobre com evoluciona la nevada  a la capital d'Espanya.

De fet, la Unitat Militar d'Emergències (UME) ha hagut d'intervenir aquesta matinada per rescatar nombrosos conductors que s'han quedat atrapats pel temporal a les carreteres de la ciutat de Madrid. Es calcula que entre 1.000 i 1.500 vehicles s'han quedat atrapats, alguns dels quals han passat la nit als cotxes. El temporal afecta el centre, est i nord d'Espanya i continuarà durant aquest dissabte. Consulta aquí la previsió del temps i els detalls per a aquest dissabte.


Aquest dissabte, la nevada no s'atura 

Molta atenció al llarg d'aquest dissabte, les nevades  fortes seguiran caient per tot l'altiplà sud, Madrid, Castella-la Manxa, interior de la Comunitat Valenciana i com a novetat, s'estendran també per Castella i Lleó, La Rioja, Aragó, Navarra i fins al Cantàbric oriental, arribant pràcticament a nivell de la mar. Seran extenses i persistents, sent en forma de neu  a totes les cotes a Madrid  i Castella-la Manxa, on podria caure una nevada  de les que fan història, especialment a la ciutat de Madrid, on es podrien superar els 50 centímetres en la seva àrea metropolitana, i que està provocant problemes de trànsit significatius en zones com la ciutat de Madrid  i la seva àrea metropolitana, on les autoritats ja han activat tots els dispositius d'emergència  per fer front al temporal de neu  previst.

Molt de compte si heu d'agafar el cotxe per aquella zona del centre d'Espanya, aneu equipats, tot i que es recomana quedar-se a casa. La neu  deixarà també gruixos molt significatius en les muntanyes i zones interiors de sud-est a partir d'uns 800 metres, així com a partir de només 200 o 300 metres en el Sistema Ibèric i interior de la Comunitat Valenciana i extrem sud de Catalunya. Atenció perquè també arribaran precipitacions més febles a Aragó amb neu  a totes les cotes. Per la seva banda, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet)  té gairebé tot el país en alerta vermella i taronja per nevades  copioses al centre, pluges al sud, fred extrem a la meitat nord, vent i onatge intens. Fet gairebé inèdit des que es fan alertes per neu a Espanya.