IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Endesa talla l'electricitat de l'empresa Nylstar de Blanes

L'empresa Nylstar no ha assolit els terminis pactats amb Endesa i uns 70 treballadors han hagut de marxar cap a casa

Los supuestos descuentos hinchan las facturas de la luz
70 treballadors han marxat a casa per culpa del tall elèctric a Nylstar | Facua

Ahir al matí l’empresa Nylstar de Blanes va patir el tall d'electricitat per incomplir una sèrie d'acords amb Endesa. El més sorprenent de tot plegat, però, és que l'activitat a l'empresa ha patit un recés importantíssim, fins al punt que uns setanta treballadors han hagut de marxar a casa davant la impossibilitat de poder-hi treballar. 

Des de CCOO s’estan plantejant actuar d'ofici contra l’empresa. El secretari general de CCOO manifestava ahir la seva preocupació per l’aturada de l’activitat de Nylstar. No és un fet que els agafi de sorpresa ja que és reiterativa la denúncia constant per part de CCOO de la situació de l’empresa. «Cal un canvi de direcció» afirmava en aquesta línia Josep Serra, secretari general de CCOO. 

La caiguda d’una empresa històrica del tèxtil

L’any 2009 el grup inversor 'Praedium' es va quedar amb el 100% de les accions de Nylstar. Quatre anys més tard es van acomiadar 15 persones ‘per la davallada de comandes’ assegurava l’empresa. Al 2015 van aprovar un ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació) pel qual enviarien a l’atur 34 dels seus treballadors. 

Després d’una manifestació que va impedir l’acomiadament de 155 treballadors el febrer de 2016, es va aconseguir que Nylstar continués amb la producció. Finalment es va aprovar un últim ERO que acomiadaria 43 treballadors amb una data límit de nou mesos. Ara, doncs, l'empresa de la comarca gironina de la Selva veu com la seva producció viu un recés importantíssim a causa d'un tall del subministrament elèctric, que ha obligat a un total de 70 treballadors a marxar cap a casa a causa de l'evident inactivitat de l'empresa esmentada. 

Caldrà veure, doncs, com acaba tot plegat i si des de CCOO actuen, finalment, d'ofici contra l'empresa Nylstar per aquest greuge amb els seus treballadors. 


Comentaris

envia el comentari