ÚLTIMA HORA

🚨 Evacuen d'urgència una fàbrica que produeix la vacuna d'AstraZeneca al Regne Unit

Els casos d’impetigen a Catalunya ja s’eleven a 24

En total, s'han detectat 19 casos d'impetigen en escoles catalanes, mentre 3 més s’han registrat en entorn familiar, un en un casal d’estiu i un altre en una institució no sanitària

Un total de 17 casos de brots d’impetigen, detectats a Catalunya a menors d’entre 3 i 17 anys
Un total de 24 casos de brots d’impetigen, detectats a Catalunya | OpenStax Microbiology

Alerta a les escoles catalanes pel creixent brot d’impetigen. La detecció de 10 nous menors afectats pel brot —que no és greu— en una escola del Pla de l’Estany confirmen que la infecció ja ha arribat a les comarques Gironines. Segons va confirmar ahir el Departament de Salut, es detecten, com a mínim, deu infeccions en aquesta escola gironina i se sumen als casos ja coneguts de les escoles del Barcelonès, el Vallès, les Terres de l’Ebre i el Maresme.

Tota mesura de prevenció és poca i, per això mateix, el Departament de Salut ja ha proporcionat totes les mesures de control a l’escola esmentada per evitar-ne la transmissió.

24 brots per impetigen; 17 a Barcelona

Salut ha comptabilitzat un total de 24 brots arreu de Catalunya. Aquesta infecció bacteriana, que no és greu i que es localitza en forma de petites crostes a la pell, se sol produir en entorns familiars i escolars. En aquest context, doncs, el Departament de Salut de Catalunya ha demanat extremar les precaucions a les escoles afectades pel brot.

Crida l’atenció, així mateix, que la majoria de casos han tingut lloc en escoles de Barcelona. De fet, l'àmbit en el qual s'han presentat amb una major freqüència de casos d'impetigen ha estat l'escolar —amb un total de 19—; mentre 3 més s’han registrat en entorn familiar, un en un casal d’estiu i un altre en una institució no sanitària.

Un total de 17 menors han estat afectats a Catalunya per l'impetigen
Un total de 17 menors han estat afectats a Catalunya per l'impetigen | CatalunyaDiari.cat

 

L’impetigen, un brot no alarmant

L'Streptococcus pyogenes és un bacteri que es caracteritza per originar la infecció bacteriana de la pell anomenada impetigen i per afectar el sistema respiratori, especialment en els casos de les persones que tenen nafres a la pell que estan obertes. 

Més enllà de la informació més tècnica, que podeu llegir en aquest article de 'CatalunyaDiari.cat', el cert és que es tracta d’una infecció freqüent entre menors d’edat i que acostuma a ser de caràcter lleu. Tot i que és molt contagiosa, respon habitualment bé al tractament.


Comentaris

envia el comentari