ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

La desescalada, un fet: la notícia que han de llegir sí o sí tots els conductors

Amb la reactivació gradual de tots els sectors després de la Covid-19, venen canvis importants en el sector de l'automòbil

Dos guàrdies civils paren a un cotxe que està circulant
Aquests són les novetats del sector automobilístic a Espanya | agències

La Covid-19 ha comportat molts canvis en la nostra societat, i ara que es comença a sortir de l'estat d'alarma, i una vegada se superin les fases més restrictives de la desescalada, tots els sectors de la societat hauran de reinventar-se per poder aturar els riscos sanitaris que segueixen havent-hi pel coronavirus.

Un d'aquests sectors clau és la mobilitat, que s'ha vist greument afectada durant el confinament i ha estat una de les peces clau per aturar la pandèmia i evitar la seva expansió descontrolada. Amb això, el sector de l'automòbil i la mobilitat ha quedat greument afectat, de manera que en el futur immediat s'hauran d'afrontar nous reptes que analitzem a continuació.

Com serà a partir d'ara la nova mobilitat?

Els concessionaris seran els primers afectats, tot i que com que es tracta d'un establiment de venda al públic, es regiran per les mateixes mesures de seguretat que qualsevol comerç. La patronal Faconauto, a més, ha informat que han fet una inversió d'11 milions d'euros en equips de protecció individual per garantir la seguretat dels seus treballadors, i s'està promovent la creació d'un segell 'Concessionari protegit davant la Covid-19'.

 

D'altra banda, les estacions de la ITV ja han obert i presten servei, encara que els inspectors han de portar mascareta i canviar de guants en cada vehicle, sent el conductor qui realitzi les maniobres pertinents que li assenyali l'inspector.

 

Pel que fa a la conducció de motos, actualment, amb tota Espanya a la fase 1 o 2, tots els motoristes poden circular lliurement per la seva província, i a més es permet portar a un passatger. L'única cosa a tenir en compte és que si el casc que es porta és obert, el conductor i el passatger han de portar mascareta.

 

Tallers de reparació i autoescoles

Els tallers de reparació de vehicles, que es van mantenir oberts només per a professionals durant la fase més estricta de la quarantena, ara mateix estan oberts a tot el públic, tot i que és obligatori demanar cita prèvia. Hi haurà mampares transparents per a l'atenció a client i es dispensaran guants, màscares i gels desinfectants. A més, ja no caldrà acudir al taller del mateix municipi, sinó que el client podrà escollir qualsevol dins de la seva província.

 

Per la seva banda, les autoescoles pateixen un bloqueig total. Actualment segueixen tancades, així com les oficines d'atenció al públic de les direccions de trànsit, tot i que es té previst que algunes autoescoles comencin obrir amb la fase 2 de la desescalada. Mentrestant, el sector treballa en els seus nous protocols que s'aplicaran tant en l'ensenyament a l'aula com en els exàmens pràctics, que serien d'un sol aspirant per torn amb desinfecció del vehicle després de cada ús. A més, donada la saturació que pateix el sector, és probable que aquest estiu no hi hagi aturada vacacional.


Comentaris

envia el comentari