Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Personal de desinfeción con trajes de protección y mascarillas preventivas contra el coronavirus en Thailandia

La «important xifra» de casos per coronavirus que arribarà en deu dies més

Diàriament els casos augmenten en un 25 % i aquesta tendència continuarà en els pròxims dies

Persones protegides amb EPI's de seguretat
La corba de la pandèmia del coronavirus pujarà de manera important en deu dies més | Catalunya Diari

El coronavirus  gairebé ha contagiat a 10.000 persones a Espanya, provocant la mort de més de 340. A més, dilluns el país s’ha convertit en el quart amb més positius, només per darrere de la Xina, l’Iran i Itàlia. En aquest sentit, Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, indicat que  diàriament  es registra un  25 % més de casos i que aquesta tendència continuarà en els pròxims dies: «L'epidèmia encara creixerà uns quants dies, no sabem si seran tres, si seran dos o si seran set».

Important increment de casos si no complim les mesures de seguretat

En una roda de premsa, Simón ha explicat que els casos  de coronavirus podrien arribar a  superar exponencialment  el seu número  en deu dies  més, moment en el qual arribaríem a una «important xifra» de contagis en el punt àlgid de la pandèmia a tot el territori. Així, la corba de contagi d’aquest virus creixerà encara durant «uns quants dies», per això cal recalcar la importància del compliment  «rigoròs» de les mesures de distanciament social imposades, per aconseguir tenir un impacte «ràpid i dràstic»  que la farà descendir en uns dies.

I és que complir de forma dràstica les mesures de distanciament social podrien tenir un impacte des d'avui en la corba, encara que no s'observi fins dins de tres o quatre dies. En aquest sentit, Simón ha explicat: «Perquè vegem un descens en la corba, les mesures s'han d'aplicar rigorosament», i espera que aquesta tarda es comenci tenir una hipòtesi més realista de l'evolució de la corba de contagis. A més, ha sostingut que les autoritats tenen en compte tres models: optimista, intermedi i pessimista, i que treballa amb el pessimista «per a poder actuar a temps».