Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, amb les mans entrellaçades abans de comparèixer en comissió al Parlament.

«Impotència» pels macrobotellots per part d'un oci nocturn que s'obrirà «quan es pugui»

El conseller d'Interior assegura que es rebaixarà la restricció «quan les dades sanitàries» ho permetin | La Fecasarm, indignada davant els botellots

Els macrobotellots que s'han produït al llarg del cap de setmana porten, de nou, el debat de la reobertura de l'oci nocturn a l'ull de l'huracà. Les festes il·legals que s'han produït els últims dies, destacant el del campus de la UAB, han portat cua. El conseller de l'Interior, Joan Ignasi Elena, ha parlat de la qüestió a TV3.

Davant de les incidències durant la nit, confia que quan decaiguin les restriccions a l'oci nocturn, sigui més fàcil evitar que es produeixin macrobotellots. Amb tot plegat, el conseller apunta que encara no està la situació sanitària i de control de la pandèmia de la Covid-19 com per a permetre aquesta reobertura.

A més, també ha indicat que les restriccions actuals que afecten l'oci nocturn continuaran «fins que les dades sanitàries, que van millorant, apuntin que és possible tornar a l'obertura».

«Ens agradaria que es fes, però quan sigui possible perquè no fem més mal que bé», ha dit en declaracions a TV3, tot afegint que «quan es pugui obrir des del punt de vista sanitari ajudarà i facilitarà la gestió» dels botellots.

Amb tot, Elena ha volgut apuntar un matís sobre la situació. Creu que la celebració de macrobotellots com el del campus de la UAB de divendres «supera» la qüestió del tancament de l'activitat de nit. «Diguem-ho clar: a Madrid i altres llocs d'Europa l'oci nocturn està obert, i abans d'ahir hi va haver a Madrid una festa amb més de 25.000 persones», explica per a argumentar que no tot respon a la manca d'oci nocturn reglat.

«Amb molta impotència»

El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha parlat aquest diumenge a Rac1. Ha assegurat que el sector de l'oci nocturn veu «amb molta impotència» macrobotellots com el del campus de la UAB.

«La classe política pensa que escanyant el sector de l'oci nocturn legal la gent anirà a dormir. Doncs no, busca alternatives que no poden tenir ni supervisió ni seguretat», ha afirmat Boadas. «Veiem amb impotència que nosaltres estem tancats i que no hi ha voluntat política per solucionar-ho», ha continuat.

També ha recordat que com més s'han intensificat les restriccions a l'oci nocturn legal «més s'ha disparat l'il·legal». «Els polítics no ho han sabut veure i no hi ha hagut previsió», ha criticat Boadas.