Firagost 2019 a Valls.

Els carrers de Valls s’omplen de gom a gom en la 65a Firagost

Aquest dimarts al vespre, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha fet la inauguració oficial de la fira-exposició del camp català

Aquest dimarts s’ha donat el tret de sortida a la 65a fira-exposició del camp català, la Firagost. Els carrers més cèntrics de la ciutat de Valls s’han omplert de gent per a gaudir dels 350 expositors de diversos sectors: alimentació, maquinària agrícola, entitats...

Tot i la intensa calor que es respirava aquest dimarts a Valls, els carrers han tornat a bullir de gent que no s’ha volgut perdre aquesta cita ineludible de l’estiu vallenc.

El carrer de la Cort, la plaça del Pati, el passeig de l’Estació o la plaça del Quarter han estat els centres neuràlgics on s’han concentrat els visitants, tot passejant per les parades i expositors.

El conseller Damià Calvet inaugura la 65a Firagost

Cap a les 19.00 hores ha tingut lloc l’acte institucional d’inauguració de la fira, que enguany ha comptat amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que ha pogut passejar pel centre de Valls, acompanyat per l'alcaldessa, Dolors Farré, tot fent un tomb per les parades d’alimentació.

La tradicional cercavila amb carruatges i cavalls, la festa Holi Colours, la Trobada de Puntaires, la Cursa-Concurs de Portadors de Saquets d’Avellanes  o els concerts nocturns han completat aquesta primera jornada.

Dolors Farré, alcaldessa de Valls, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en la inauguració de la Firagost 2019.
Dolors Farré, alcaldessa de Valls, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en la inauguració de la Firagost 2019. | ajuntament de valls

9è concurs de beure en porró Firagost 2019

Aquest dimarts també s’ha fet el tradicional concurs de beure el porró, que ha celebrat la seva 9a edició. Els guanyadors han estat: en categoria infantil: Hug Plana, en segon lloc ha quedat Niko Fernandez, ambdós de Valls.

En la categoria femenina de ‘Més estil’ ha guanyat Rosa Borràs, de Valls. En segon lloc, Carolina Cuadrado de Tortosa, el tercera posició Bego Blanco de Barcelona i el quart lloc ha estat per a Monica Ochando de Valls.

En la categoria masculina de  ‘Més estil’ en guanyador ha estat Roger Plana de Sabadell,  en segon lloc ha quedat Ignasi Planes de Vilafranca i el tercer ha estat Magí Plana de Valls.

  

En la categoria ‘Més Amunt’ el guanyador ha estat Ramon Giró de Valls, el segon ha estat Alberto Gómez de Linares (Jaén) i el tercer lloc ha estat per a Didac de Perafort.

  

En la categoria  ‘Més Temps’ ha guanyat Ramon Llorac de Santa Coloma amb 4 minuts,  en segon lloc ha quedat Salomó Miret d’Alcarràs amb 3 minuts i la tercera ha estat Mar Calbet, de Valls, amb 1 minut.

La Firagost aquest dimecres 7 d’agost

Durant el dia d’avui, dimecres 7 d’agost, els visitants podran seguir gaudint dels expositors als carrers de Valls. El Kurssal, a més, és l’escenari de diverses activitats relacionades amb el món eqüestre, al matí i a la tarda.

Diada Castellera Firagost.
Diada Castellera de la Firagost. | josep martí

L’acte més destacat d’aquesta jornada serà al vespre, a la plaça del Blat, a partir de les 20.15 hores,  amb la gran actuació castellera de la Colla Joves dels Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Consulteu aquí tota la programació de la Firagost