Imatge d'arxiu d'un cambrer servint uns plats en un restaurant

Inauguració fugaç: Un restaurant de Barcelona obre les portes i ha de tancar l'endemà per les restriccions

L'establiment va obrir per primera vegada aquest dimecres

Emprendre un negoci en plena pandèmia de coronavirus és quelcom gens habitual. En una situació de crisi econòmica destacada, veure locals aixecar la persiana per primera vegada és un acte de valentia per part d'aquestes petites i mitjanes empreses. És el cas de la Fonda Pepa, un restaurant del barri de Gràcia de Barcelona, que ha obert portes aquest dimecres però per poc temps. La inauguració ha arribat just la setmana que el Govern ha decidit tancar bars i restaurants durant dues setmanes per frenar la segona onada de la Covid-19

Tal com explica el propietari de l'establiment a Betevé, «és un cop dur» per la inversió econòmica que s'ha fet al local. Pedro Baño admet que els ha agafat per sorpresa perquè estaven molt il·lusionats però que la mesura es tracta d'un «tema de salut». Això sí, lamenta que aquesta mena de decisions «es prenen en uns sectors i no en uns altres».

D'aquesta manera, l'amo del restaurant critica que «hi hagi zones de Barcelona on hi ha persones al costat de l'altra» i que «el metro vagi atapeït». En el seu cas, explica que han mantingut totes les mesures de seguretat i distanciament i que el primer dia ha estat tot un èxit omplint tant al migdia com a la nit. 

Baño, qui destaca que ell i el seu soci van decidir obrir el seu negoci amb en plena pandèmia perquè pensaven que la situació epidemiològica milloraria, diu que el sector de la restauració és «qui ho està pagant primer». En el seu cas, es van plantejar obrir un establiment amb una aposta clara per la cuina de proximitat. Malgrat tot, es mostra positiu i recorda que els bars i restaurants fan «tot el possible per mantenir les mesures d'higiene i seguretat».

 

Reclama ajudes de les administracions

Davant d'aquesta situació, Baño reclama ajudes de les administracions per tal de poder superar un moment tan difícil com és un tancament provisional de l'establiment. «No podem estar pagant lloguers abusius a Barcelona i pagar proveïdors per un producte que hem de llençar», destaca el propietari. Per tot plegat, considera que les mesures adoptes pel Govern provoquen que sigui «molt difícil tirar endavant a les petites i mitjanes empreses».