Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper en una roda de premsa

Indignació contra el conseller d'Interior per la nova campanya de Trànsit

El sector ha fet arribar la seva indignació a la conselleria d'Interior

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper en una roda de premsa
Sàmper ha alertat dels efectes de la reobertura de la restauració | Cedida

Indignació del sector del vi català amb la Conselleria d'Interior del Govern de Catalunya, que comanda Miquel Sàmper. La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i l'Associació Vinícola Catalana (AVC) rebutgen la nova campanya del Servei Català de Trànsit, amb la qual s'adverteix que «per provocar un accident n'hi ha prou amb una copa». Les entitats remarquen el seu suport en les polítiques de prevenció d'accidents però creuen que l'eslògan d'aquesta ocasió és «inadmissible». Subratllen que «el vi és part fonamental de la gastronomia» i apunten que «un consum moderat forma part de l’estil de vida saludable que promou la dieta mediterrània».

Una nova polèmica per al conseller d'Interior, Miquel Sàmper

De fet, l'AVC ha fet arribar una carta al titular d'Interior on expressen que el fet de mostrar una copa de vi a la imatge principal de la campanya és tendenciós i asseguren que no poden admetre que es situi una copa de vi com a causant dels accidents en aquesta campanya, recordant que el sector passa per un moment extremadament complicat després de la crisi derivada de la pandèmia.

La missiva demana al conseller d'Interior la retirada de l'anunci, posant especial èmfasi en aquelles imatges que fan referència al sector vitivinícola i al consum moderat del vi. S'obre, doncs, una nova polèmica que afecta de ple la conselleria que dirigeix Miquel Sàmper. El titular d'Interior, de JxCat, no s'ha manifestat encara públicament sobre les pressions rebudes des del sector del vi arran de la nova campanya publicitària del Servei Català de Trànsit.

També protestes contra el Govern per la crisi del míldiu i demanen ajuts

Els vitivinicultors també han exposat la problemàtica a la Taula Sectorial de la Vinya i el Vi, on també han reclamat al Govern una línia d'ajuts per a cooperatives afectades per la crisi del míldiu i per la caiguda de vendes provocada per la covid-19. El responsable de vi i cava de la FCAC, Joan Josep Raventós, recorda que enguany la producció de raïm ha caigut un 30% de mitjana arreu per culpa del míldiu, amb una afectació més accentuada al Penedès. Per aquest motiu, els cellers insisteixen en demanar ajudes que, diuen, servirien per cobrir part de les despeses ordinàries, com salaris i amortitzacions.

Al mateix temps, la FCAC apunta que la situació de les cooperatives s'ha vist agreujada per la caiguda de les vendes provocada per la pandèmia, amb restriccions a la restauració i la cancel·lació de grans esdeveniments La FCAC aglutina 49 cooperatives vitivinícoles que representen un 50% del total de la producció de Catalunya, facturen uns 140 MEUR anuals per la comercialització de vi i cava i donen feina a més de 800 persones.