Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Ancià utilitzant el caixer automàtic exterior del banc Sabadell

Els clients del Banc Sabadell, indignats: la nova comissió que cobraran al juny

S'elevarà fins a 60 euros pel manteniment del compte

Els clients del Banc Sabadell tenen motius per estar indignats. Al juny els tornaran a cobrar una nova comissió per manteniment del compte que pujarà a 60 euros. Afectarà sobretot aquells que tinguin menys vinculacions amb l'entitat.

Es tracta d'un pagament trimestral, que al llarg de l'any es traduirà en 240 euros. Al començament del 2023, el seu conseller delegat va revelar que les intencions de la companyia eren rebaixar les comissions i pagar pels dipòsits. Tot i això, sis mesos després tot es manté igual, sense que hi hagi expectatives de canvi.

Els usuaris del Sabadell més perjudicats seran aquells que no tinguin contractats dipòsits, assegurances o domiciliades nòmines. Cada tres mesos se'ls retiraran del compte aquests 60 euros. La xifra es pot reduir fins als 20 o 10 euros, segons el grau d'enllaç que hi hagi.

Els més afortunats podran alliberar-se de la comissió totalment si compten amb fons d'inversió o plans de pensions amb un saldo superior a 25.000 euros. També en cas que contractin tres assegurances o disposin d'un préstec, hipoteca o si tenen entre 18 i 29 anys.

Un col·lectiu que tampoc sortirà ben parat amb aquest banc seran els més grans. Molts perceben pensions baixes i qualsevol tipus de cobrament ja pot alterar de manera important els seus comptes. La domiciliació d'una pensió mínima de 700 euros i dos rebuts implicarà una comissió de 20 euros trimestrals, publica el portal 65ymas.com.

Primer pla del caixer exterior del banc Sabadell
La comissió del Banc Sabadell pel manteniment del compte arriba fins els 60 euros al trimestre | Europa Press

A l'espera que redueixin les comissions

Els comptes dels bancs durant el primer trimestre de l'any van ser molt positius. Això feia indicar que podrien tenir un detall amb els clients i començar a retribuir els dipòsits, a més de disminuir les comissions. Però no ha passat cap d'aquestes dues situacions.

Durant la presentació de resultats de l'entitat al gener, el conseller delegat, César González Bueno, admetia quines eren les seves intencions. «El nostre primer objectiu és baixar comissions», apuntava. En qualsevol cas, tampoc no va aclarir quan es duria a terme aquesta mesura.

Aleshores indicava que «són els cobraments que menys els agrada als clients. Si mantenen el seu compte corrent amb una remuneració baixa o sense remuneració és perquè confien rebre uns bons serveis». Per millorar la satisfacció dels usuaris confiava a rebaixar aquests recàrrecs.

Ja ha transcorregut mig any, i les comissions continuen sent presents per fer transferències o pagaments de rebuts en finestreta. Tampoc no hi ha motius que ens portin a pensar en modificacions.

També denuncien la supressió d'uns comptes que presentaven una sèrie d'avantatges per a col·lectius determinats. Entre ells el dels pensionistes, que van veure com desapareixien del catàleg de productes el 'Cuenta Experiencia'. Fa un any van acordar unificar-les totes en una de sola, al Compte Sabadell.

Amb això eliminaven la bonificació dels saldos dels usuaris i endurien encara més la vinculació per esquivar les comissions.

Primer pla de la mà d'una persona gran amb monedes d'euro i agafant una cartera
El col·lectiu de gent gran, un dels més afectats per les mesures adoptades per l'entitat | Getty Images

Interès per focalitzar-ho tot en l'àmbit digital

Des de fa temps, el Sabadell ha posat tot el seu interès a potenciar la banca en línia. De fet, les rendibilitats més grans les trobem als comptes digitals. Ofereixen fins a un 2% durant el primer any als clients que hi domiciliïn la nòmina o pensió. A més, se'ls realitzarà un ingrés de 250 euros.

Consisteix en un compte que no té comissions per manteniment i que tampoc no està condicionat a vinculacions, però en contra seu té que el funcionament és en línia en la seva totalitat. Per això molts clients, sobretot els de més edat, es queden desplaçats.

No reparen en tots aquells que han d'acudir a les seves oficines per retirar les pensions o fer tràmits. Tal com denuncien algunes organitzacions d'usuaris, no estan familiaritzats amb les noves tecnologies i estan totalment apartats.