Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Col·loquen filferros i xinxetes sota les rodes de cotxes aparcats a Cambrils

Col·loquen filferros i xinxetes sota les rodes dels cotxes aparcats a Cambrils

Es podria tractar d'una tècnica de sabotatge per cometre robatoris

Col·loquen filferros i xinxetes sota les rodes de cotxes aparcats a Cambrils
Col·loquen filferros i xinxetes sota les rodes de cotxes aparcats a Cambrils | Facebook

 

Recentment, diversos veïns de Cambrils han alertat de la presència de filferros amb punxes i xinxetes a les rodes de cotxes aparcats al carrer. El carrer de Francesc Pérez Dolç és un dels llocs on s’han localitzat aquests filferros, col·locats específicament davant les rodes dels cotxes estacionats amb l’objectiu que provocar una punxada.

Aquesta «trampa» es podria tractar d’una tècnica de sabotatge  per cometre robatoris a l’interior de vehicles. Els lladres detecten el vehicle que volen sabotejar i col·loquen les xinxetes i els filferros a la part inferior del cotxe, just davant de les rodes. Quan el conductor engega el vehicle i el mou, les rodes passen per damunt dels objectes punxant, provocant que les rodes es rebentin. Llavors, els lladres aprofitarien el moment en què el conductor baixa del cotxe i comprovar que la roda està punxada, per robar objectes de dins del vehicle.

Imatge d'un dels filferros i xinxetes localitzats a sota de vehicles a Cambrils
Imatge d'un dels filferros i xinxetes localitzats a sota de vehicles a Cambrils | facebook

 

Imatge dels filferros amb punxes col·locats darrere de les rodes dels cotxes a Cambrils
Imatge dels filferros amb punxes col·locats darrere de les rodes dels cotxes a Cambrils | facebook

 

Els Mossos alerten d'una nova estafa de suplantació de correu electrònic

La setmana passada els Mossos alertaven d’un altre tipus de delicte del qual diverses persones n’havien sigut víctimes. Es tracta d’un nou cas de ‘pishing’ que afecta la companyia Endesa. Els Mossos expliquen que  les víctimes reben un correu electrònic suposadament d’aquesta empresa, on se’ls diu que han estat escollides per obtenir un reemborsament de 800 euros. Per aconseguir-los, demanen diverses dades personals.

En els casos de ‘pishing’ els estafadors intenten suplantar la identitat d’una empresa amb la intenció d’enganyar l’usuari  per Internet. L’enllaç que es dona al correu electrònic no és el domini real de l’empresa. Per comprovar que un domini és fals, cal comparar l’adreça del correu electrònic amb la real de l’empresa.