IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una infermera d'UCI esclata per les imatges d'aquest diumenge: «Vergonya. Irresponsables»

L'actitud de molts pares en el primer dia de permís dels menors ha fet enfadat els treballadors del sector sanitari

Foto d'una infermera en actitud desolada després d'un dia de treball
Una infermera de l'UCI critica durament els pares després de sortir amb els nens | Cedida

El passat diumenge 26 d'abril per fi va arribar l'esperat moment per a milers de famílies després que el govern autoritzés la sortida dels nens menors de 14 anys. Així, després de sis setmanes de confinament a casa, els més petits van poder gaudir del sol i de l'aire lliure.

Tanmateix, en algunes ciutats espanyoles, la jornada de diumenge va omplir els carrers de famílies, senceres eludint així el que estableix l'estat d'alarma sobre les sortides dels nens que reduïa a només un adult el que havia d'acompanyar els menors.

Carrers abarrotats, passejos, i fins i tot platges van recuperar la normalitat dels dies previs a la pandèmia com si tot perill hagués passat i encara no estiguéssim en estat d'alarma, una actitud que diu molt de la pasta que està feta la 'humanitat' i que ha generat un debat a les xarxes socials.

Durant l'inici del permís de sortida dels menors no van deixar de circular imatges d'aglomeracions de persones que no respectaven la distància de seguretat en zones verdes i fins i tot famílies senceres gaudint d'una jornada assolellada.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va explicar en una roda de premsa que el desconfinament dels menors s'estava fent seguint els consells de Govern «de manera general» i que si s'apreciava que les coses no s'estaven fent bé, hi hauria «algun reajustament».

Però els que més indignats es van mostrar han estat els treballadors del sector sanitari que han vist en l'actitud de les famílies una irresponsabilitat incommensurable per respectar la distància de seguretat i sortir al carrer com si res estigués passant.

La publicació

D'entre tots els missatges que han circulat per les xarxes socials, ha cridat poderosament l'atenció la publicació d'una infermera de l'UCI en què manifesta l'esforç del seu treball incessant a l'hospital i la manca de responsabilitat dels pares.

«Quina puta vergonya! No em mato a treballar a l'UCI per cuidar-vos perquè el primer dia que pugueu sortir sigueu uns irresponsables. Si féssiu un passeig per l'UCI, no estaríeu amb els vostres fills tan tranquil·lament al carrer mil hores sense distàncies», publicava al seu compte de Twitter.

El missatge ha circulat per les xarxes socials com la pólvora comptant amb més de 10.000 retuits i 20.000 'm'agrada', convertint-se en l'opinió de milers de ciutadans que no han trigat a mostrar tot el seu suport a la infermera.


Comentaris

envia el comentari