IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya confirma més de 5.000 nous casos de Covid-19

La infermeria podria sumar-se a la vaga dels metges dels CAPs

Satse Catalunya ho estudiarà en una assemblea de representants el pròxim dilluns

Les infermeres també podrien sumar-se a la vaga dels metges dels CAPs
Les infermeres també podrien sumar-se a la vaga dels metges dels CAPs | Cedida

El Sindicat d'Infermeria Satse de Catalunya ha donat el seu suport a la vaga dels metges dels CAPs convocada per finals de novembre i no descarta que també es puguin acabar unint. Ho decidiran en una assemblea de representants el pròxim dilluns on estudiaran les reivindicacions des d'infermeria.

Així ho ha explicat el secretari d'acció sindical, David Carbajales, assegurant que no s'havia descartat sumar-s'hi perquè el sindicat de metges no els hi havia plantejat aquesta possibilitat. No obstant això, reivindica que les infermeres «tenen les seves pròpies demandes» i deixa oberta la possibilitat que en lloc d'adherir-se a la vaga en facin una altra dies després.

La infermeria també podria fer vaga

El pròxim dilluns, 12 de novembre, Satse Catalunya celebrarà una assemblea de representants on abordarà un document presentat per un grup d'infermeres d'atenció primària amb peticions i exigències com l'augment de personal. «La infermeria catalana està patint, juntament amb la resta de professionals sanitaris, unes condicions assistencials i laborals que dificulten garantir la seguretat de les persones usuàries de sanitat», apunta Satse Catalunya en un butlletí intern.

«Des de fa anys Satse està denunciant situacions de sobrecàrrega laboral, de professionals que no veuen compensats els seus esforços durant els anys grisos de la crisi econòmica i social, d'escassa o nul·la capacitat negociadora» de la Conselleria de Salut de la Generalitat, l'ICS i les patronals de la sanitat concertada del Siscat.

«Necessitem recuperar la dignitat com a professionals a qui han arrabassat les decisions gestores en els últims anys», apunten des de Satse, a la vegada que demanen una llei de ràtios d'infermeres, millorar les condicions laborals a l'ICS i un nou conveni del Siscat.

Els metges dels CAPs faran vaga del 26 al 30 de novembre
Els metges dels CAPs faran vaga del 26 al 30 de novembre | cedida

Els metges dels CAPs faran vaga del 26 al 30 de novembre

Així doncs, la infermeria es podria sumar a la vaga de cinc dies que els metges dels centres d'Atenció Primària han convocat entre el 26 i el 30 de novembre i a la qual han estat cridats a participar 5.700 professionals entre metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs.

El col·lectiu es queixa de la manca de solucions, l'excés de pacients i les retallades, motiu pel qual han decidit aturar la seva activitat davant el silenci del Departament de Salut i l'Institut Català de Salut. Ni les 1.342 places de metge de família convocades pel 25 de novembre han servit perquè els metges frenessin les seves intencions.


Comentaris

envia el comentari