A Tarragona, els preus pugen vuit dècimes a l'octubre i estanquen la inflació al 2,6%

Durant l'últim mes, els preus han estat marcats per l'alça de les gasolines i el cost dels paquets turístics

Segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), al mes d’octubre, els preus a Tarragona van pujar vuit dècimes en relació al mes de setembre i van estancar la inflació anual al 2,6 per cent, la mateixa taxa que els últims quatre mesos.

Pel que fa al conjunt de Catalunya, els preus van augmentar un total de nou dècimes i van deixar la inflació en un 2,4 per cent, incrementant en una dècima el percentatge del mes de setembre.

L'alça de les gasolines marca els preus del mes d'octubre

Segons l’INE, els preus al mes d’octubre van estar determinats, sobretot, per l’increment de les gasolines, que van pujar més que durant el mateix període de l’any passat. La cistella d’oci i cultura, per la seva part, també ha marcat les dades d'inflació, ja que, malgrat la disminució dels preus dels paquets turístics, aquests no han baixat tant com ho van fer l’octubre de 2017.

Contràriament i ara per ara, el preu de la factura elèctrica recula i provoca un cert refredament de la inflació.

Imatge d'arxiu d'una treballadora del SOC atenent un home.
Una oficina del SOC, en una imatge d'arxiu | TarragonaDigital.com

L'atur puja un 5 per cent a Tarragona durant el mes d'octubre

Al mes d’octubre, el nombre de persones inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a Tarragona va situar-se en 47.085 aturats, xifra que suposa un increment de 2.314 persones i un 5,17 per cent més d’atur que al mes de setembre.

En canvi, en relació amb el mateix període de l'any passat, el nombre general de persones a l’atur va disminuir en 3.367 ciutadans, un 6,67 per cent menys. Amb aquestes dades, l’atur a les comarques de Tarragona encadena seixanta-quatre mesos consecutius de caigudes interanuals.

A Catalunya l'atur creix gairebé un tres per cent

En l'àmbit de Catalunya, al mes d'octubre l'atur va situar-se en 391.197 persones, fet que suposa 10.853 persones aturades més que al mes de setembre i un augment del 2,85 per cent.