Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Persona amb un mòbil a la má

Els ‘influencers’ del Camp de Tarragona que triomfen a les xarxes

La majoria d''influencers' del Camp de Tarragona promocionen paisatges a través de les seves fotografies que comparteixen a Instagram
Els ‘influencers’ del Camp de Tarragona que triomfen a les xarxes
Imatge de la platja d'Altafulla | Instagram / Juanjo Fuster
 

Actualment, les xarxes socials són el nou aparador de moltes persones i cada usuari escull el tipus de contingut que vol compartir-hi però, amb els anys,  Instagram s’ha convertit en una nova eina de promoció. És així com neixen els ‘influencers’, persones que tenen una certa credibilitat i popularitat a les xarxes socials i, a través del seu contingut, influencien els seus seguidors i alguns promocionen productes i marques.

Al Camp de Tarragona també tenim influencers

Si parlem d’influencers, el més probable és que ens vinguin al cap noms com Dulceida, Paula Gonu o El Rubius però, tenim influencers al Camp de Tarragona?  Alguns d’ells no es defineixen com a influencers i d’altres sí. El que podem afirmar és que són usuaris d’Instagram i YouTube que tenen molts seguidors i que  hi dediquen bona part del seu temps, tot i això, no tots viuen només de les xarxes socials, la majoria ho compaginen amb les seves feines professionals. 

Hem parlat amb  la Nazaret Sánchez, el Juanjo Fuster, el Robert Marcillas, la Marina Comes, el David de la Cruz, la Núria Garcia, el Roi Sastre i el David Amorín  perquè ens expliquin com van començar a utilitzar les xarxes socials i a interessar-se per triomfar en aquest món. 

El Juanjo Fuster, la Nazaret Sánchez, el Robert Marcillas i el David de la Cruz eren aficionats a la fotografia i quan va néixer Instagram van trobar un espai on poder compartir les seves creacions i fotografies. El mateix li va passar a la Marina Comes, a la Núria Garcia, al Roi Sastre i al David Amorín, que van traslladar les seves aficions a les xarxes socials, en els seus casos viatjar, la moda, l'humor i els videojocs, respectivament. 

Ser del Camp de Tarragona no suposa cap impediment per triomfar a les xarxes

Tot i que tots tenen diferents públics i diferents continguts i, fins i tot, alguns no es consideren influencers, els vuit tenen una cosa en comú: són del Camp de Tarragona.  En aquest aspecte, tots coincideixen que això no els ha suposat un impediment  a l'hora de sumar popularitat a les xarxes, sinó que, el que realment importa és el contingut que comparteixen. «Els influencers mostren el que volen mostrar a les xarxes socials i mostrar o no d’on venen no els canvia com a personatges» afirma el Roi Sastre. 

La Núria Garcia és de Tarragona i creu que «si vius a Barcelona, et relaciones amb moltíssima gent que fa el mateix que tu  i això també t’ajuda a guanyar seguidors» però, d'altra banda, «viure en una ciutat petita, a vegades, també té els seus avantatges, per exemple, com que hi ha menys gent dedicant-se a això, permet destacar a qui ho fa». En aquest context, el Robert Marcillas confessa que «alguna vegada m'he plantejat marxar cap a Barcelona, però la qualitat de vida que tinc aquí no la tindria a allí». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SORTEO cerrado ganadora @georginapereez 🌸💖 Para empezar de la mejor forma el mes de agosto he preparado un kit de verano muy especial: Falda y biquini de Loavies, 1 Kit de limpieza facial de The Body Shop, 1 crema hidratante de Freshly Cosmetics, 1 base de maquillaje de Identy Beauty, 1 funda de iPhone de Gocase y 1 mascarilla de Mimesis😱🌴 Para participar solo tenéis que: 1- Seguirme a mi @nuriagap 2- Dar like en la foto y etiquetar a dos amig@s (sin repetir nombres) * Cuántas más veces participéis más posibilidades de ganar, pero etiquetando cuentas diferentes🥰 En 10 días anuncio la persona ganadora, ¡¡MUCHA SUERTE!!🍀🍀🍀 #sorteo #giveaway

A post shared by NÚRIA GARCIA (@nuriagap) on

Alguns no es consideren influencers

Tant la Nazaret, com el Juanjo i el David no es consideren influencers i coincideixen que tothom és un influencer, sigui a petita o a gran escala i «l'única diferència és que si tens molts seguidors, arribes a més gent i la finalitat de les marques, normalment, és aquesta» apunta la Nazaret.

En aquest sentit, els tres instagramers també estan d'acord en el fet que no esperaven arribar a tenir tants seguidors. Tots tres van començar els seus comptes d'Instagram com una afició i, per ells, gestionar aquest compte no els genera massa pressió: «Sí que li has de dedicar un temps, però els seguidors són molt agraïts» assegura el Juanjo, mentre que el David afirma que «el dia que em generi estrès o pressió, segurament ho deixaré». 

D'altra banda, tant el Juanjo com la Nazaret asseguren que han rebut moltes ofertes de promocions i productes que han rebutjat  perquè «no vull embrutar el meu compte» diu el Juanjo, tot el que no tingui res a veure amb la fotografia i amb els paisatges no els interessa massa. 

Promocionar els paisatges i els indrets del Camp de Tarragona

Tant el Juanjo, com el David i la Nazaret tenen moltes fotografies fetes en indrets del Camp de Tarragona  i consideren que fan propaganda de les nostres terres a través d’Instagram perquè tots han rebut molts missatges de gent que els pregunta on han fet les fotografies i el David creu que «gràcies a Instagram, la gent veu llocs i hi van amb l'excusa de fer la foto i de pas, visiten el territori». Fins i tot, afegeix que «he arribat a fer la ruta dibuixada sobre una imatge de Google Maps de com arribar al lloc». 

En aquest sentit, els tres creuen que l’Instagram és una bona eina a l’hora de promocionar un territori, de fet, la majoria han fet campanyes de promoció turística, tant del Camp de Tarragona, com de Catalunya i d’altres indrets del món. 

D’altra banda, el Robert Marcillas és fotògraf professional, especialment de bodes i, amb aquesta primícia, explica que ell no pot escollir el lloc del casament, però sempre que ha de fer alguna sessió fotogràfica anima als seus clients a venir fins aquí. «He fet moltes fotos per Siurana, per Prades, per les Terres de l’Ebre...».

La Núria Garcia, tot i tenir un compte relacionat amb la moda, acostuma a posar la localització d’on s’ha fet cada fotografia.  Ella té moltes fotografies fetes pel nostre territori i, tot i que l’element central de la majoria de les fotografies és ella mateixa i la seva indumentària, sempre hi posa la localització, així doncs, podem dir que fa propaganda de les nostres localitzacions a les xarxes.  

  

Promocionar la nostra feina a través de les xarxes

El Robert Marcillas és fotògraf de bodes professional, és de Bellvei però, actualment, viu al Vendrell i va ser el fotògraf oficial de la boda de la Laura Escanes i del Risto Mejide —que es van casar el maig del 2017 a Argentona—. El Robert no es defineix com a influencer i assegura que el seu compte d’Instagram «és un aparador de la meva feina, l’utilitzo per promocionar-me». Tot i això, té 32.900 seguidors i assegura que amb la boda de la Laura Escanes va augmentar el nombre de seguidors en uns 5.000. 

El Roi Satre, la Marina Comes i el David Amorín viuen de les xarxes socials i, per ells, les xarxes també són un aparador de les seves vides professionals, ja que, cada vegada que comparteixen un contingut a internet estan compartint la seva feina amb la resta del món. 

D'altra banda, el Robert explica que també  fa fotografies de viatges però que no les comparteix  perquè «no és el que em dóna menjar» i, pel que fa a les sessions fotografies més modelades assegura que «ja en vaig tenir prou».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Esa mirada, esa sonrisa, ese corazón 🖤

A post shared by ROBERT MARCILLAS (@robertmarcillas) on

Del Camp de Tarragona a la resta del món

A l'altra cara de la moneda hi ha laMarina Comes, una instagramer que viu de les fotografies que comparteix quan viatja. La tarragonina ha viatjat per tot el món i, arreu on va, penja una fotografia dels paisatges més impressionants. Cal destacar que, en alguna ocasió, la Marina ha penjat diverses fotografies fetes al Camp de Tarragona, però ha viatjat a tants racons espectaculars i comparteix tantes fotografies, que les del Camp de Tarragona queden camuflades  entre la resta de fotografies de la seva galeria.

A la Marina, l’Instagram li va canviar la vida, «Instagram em permet ampliar aquestes dues passions[viatjar i la fotografia]i fer-les públiques.  Instagram és una finestra als meus dos hobbies principals  i em va agradar tant que vaig començar a interactuar amb els meus seguidors que, òbviament, al principi eren molt pocs i, de manera natural, això es va anar fent gran», tan gran que va acabar deixant la seva feina d’advocada per dedicar-se exclusivament a aquesta xarxa social i és així com les seves dues aficions es converteixen en una feina. 

En aquest context, la Marina assegura que «de manera voluntària no tornaria a ser advocada, si ho he de fer perquè no em queda més remei doncs sí, però abans miraria d’explotar tots els coneixements de màrqueting digital  que he après i no crec que torni al món de l’advocacia». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

~In the end we always regret the chances we didn’t take, relationships we were afraid to have and the decisions we waited too long to make~💛 ↠ I like to repeat to myself this quote from time to time because it really helps when I have to make important decisions and take risks that scare me a little. It’s not always easy but I honestly think these words clear up my mind like no other quote. ↠ If you think about it, all accomplishments (big or small) started with the decision to try. So, why are we always so afraid of stepping out of our comfort zone?! We shouldn’t be... and we should start by respecting and supporting those who are brave enough to try👊 ↠ Who agrees with my view? 🙌

A post shared by MARINA COMES (@marinacomes) on

YouTube, l'altra xarxa social més popular entre els influencers

El David Amorín és de Reus però fa dos anys que viu a Madrid, ell és YouTuber i ara està explotant una altra xarxa social, Twitch—una xarxa relacionada amb el món dels videojocs i que permet transmetre vídeos en directe a través d’Internet—. A més, afirma que el seu contingut és molt didàctic perquè, al cap i a la fi, a través de les seves plataformes ensenya trucs i estratègies per jugar al Hearthstone, un joc de cartes en línia. 

El David assegura que,  actualment, viu únicament del Twitch «però tampoc és que monetitzi massa bé» i afegeix que «per ara, Twitch i els jocs de taula em donen per sobreviure, així que seguiré treballant per aconseguir, en algun moment, viure de forma decent fent el que vull». En aquest sentit, afirma que «ja fa un parell d'anys que el que faig em dóna per viure i amb això ja sóc feliç, no forço més del compte la màquina, ja que, podria viure millor i arribar a més públic, però tampoc és el meu objectiu».

El Roi Sastre també té un canal de YouTube i explica que «els vídeos que faig a YouTube són diferents dels que penjo a Instagram», ja que, YouTube permet penjar vídeos molt més extensos. Tot i això, no hi ha ni punt de comparació entre els seguidors i l'activitat que té a YouTube i a Instagram, perquè a Instagram és molt més actiu i té molts més seguidors. En aquest context però, el Roi assegura que «m’agradaria poder fer moltes altres coses, com escenes o històries més dramàtiques, però el temps és un element molt determinant a l’hora de crear contingut».

Aquest món no sempre és tan bonic com sembla

La Marina Comes i el Roi Sastre expliquen que aquesta feina comporta força pressió: «La gent es pensa que tens una feina de broma, que no fas res i només viatges, que et poses un barret i un vestidet i surts mona en una foto però és molt més que això. Jo sóc fotògrafa i autònoma, sóc directora creativa, faig de model i faig de tot» apunta la Marina. 

La influencer també explica que, des que s'ha professionalitzat, penja menys fotografies perquè ha de fer més feina que abans no feia. «Al principi l’únic que feia era penjar les fotografies. Ara he de fer moltes més coses que la gent no veu com enviar informes als clients, buscar nous clients, respondre als clients i als meus seguidors… ara dedico menys temps a penjar fotos i sóc molt selectiva amb el que penjo».

D'altra banda, el Roi confessa que alguna vegada ha pensat a abandonar  tot aquest món i assegura que «des de fora brilla i sembla tot molt maco i fantàstic, però un cop ets dins t’emportes moltes garrotades. Odis, enveges, interessos... S’ha de saber tenir molt els peus a terra perquè això no t’afecti massa i puguis continuar endavant». El David Amorín també afirma que «he pensat a deixar-ho moltes vegades, però he acabat pensant que era la via fàcil. És molt més senzill buscar una feina 'convencional' i treballar per algú i cobrar a final de mes».

A més, la Núria Garcia assegura que «cada vegada hi ha més competència en aquest món i cada vegada és més difícil donar-se a conèixer» i per triomfar a les xarxes com a influencer «cal esforç, constància, originalitat, creativitat... i tenir sort», el mateix que diu el David Amorín: «Es necessita molta constància i molts anys de treball per poder arribar a ser algú».