Els alumnes de més de 12 anys podrien reprendre el proper curs telemàticament

Malgrat això, el Govern treballa per poder fer classes presencials per a tot l'alumnat

Imatge d'arxiu d'un institut
Els instituts podrien començar el curs amb les aules buides i de manera telemàtica. | Cedida

Els alumnes majors de 12 anys podrien començar el curs vinent, 2020-2021, de manera telemàtica, tot i que l'objectiu del Departament d'Educació és que també es puguin incorporar a l'activitat presencial. Aquesta és la idea amb què treballa el Govern de Catalunya, segons ha explicat aquest dilluns, 11 de maig, el conseller del ram, Josep Bargalló.

Amb alumnes més grans és «més plantejable fer algun tipus d'alternativitat», segons Bargalló

Sobre la tornada de l'alumnat a l'escola, Bargalló ha indicat que «al setembre obrirem amb totes les condicions». En aquest sentit, la previsió és que una aula pugui acollir «per regla general la meitat dels alumnes que acollia fins ara» i per això es treballa «escola per escola» per saber quins espais tenen i quins es podrien habilitar per ser aules a partir del setembre. També caldrà adaptar els horaris d'entrada i sortida en alguns centres per evitar aglomeracions.

Aquesta manera de fer és essencial en l'etapa de zero a dotze anys i, tot i que es voldria per a tot l'alumnat en general, el conseller ha reconegut que amb alumnes més grans és «més plantejable fer algun tipus d'alternativitat». Tot i això, l'objectiu és arribar a tots: «Si anem millorant com ara fins al setembre hem de poder mirar de garantir escola per escola d'acollir tot l'alumnat sempre».

Obertura de les escoles en fase 2

Bargalló ha explicat que Educació continua treballant per poder obrir les escoles al juny però que això s'haurà d'anar fent segons l'evolució de la pandèmia als territoris. Per fer-ho és necessari que el territori en qüestió estigui en fase 2 i quan així sigui s'obriran «per qüestions diverses». En primer lloc, per acompanyar els alumnes que canvien d'etapa però també per poder fer tutories «voluntàries» que permetin als docents establir en quina situació es troba l'alumne de cara a com ha de començar el proper curs.


Comentaris

envia el comentari