Inicien el desplegament de parades dobles d'autobús a l'àrea metropolitana de Barcelona

És una de les 21 mesures prioritàries després de la crisi sanitària de la Covid-19
Imatge de la parada d'autobús de l'AMB a Viladecans
Està previst que s'instal·lin prop d'un centenar d'aquestes noves parades | AMB

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha començat a instal·lar les primeres noves parades dobles d’autobús a la ciutat que permetran incrementar la capacitat de viatgers en la parada, assegurar el distanciament social i reduir el temps dels trajectes. El sistema ja s’ha instal·lat en algunes zones d’alta afluència de línies i un elevat nombre d’usuaris com ara Viladecans i Sant Boi del Llobregat i pròximament arribarà en altres municipis metropolitans com Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramanet o Castelldefels, entre d'altres.

 

Una única parada amb dos punts

Aquest nou sistema funciona com una única parada però amb dos punts, de manera que dos autobusos poden parar i fer que baixin i pugen els usuaris de manera simultània. D’aquesta manera, la velocitat comercial del trajecte també millora i no es perd temps. Cadascun dels punts de parada o pals estan senyalitzats amb una banderola i el número corresponent.

El primer autobús que arriba s'atura al punt de parada 1. Quan el punt de parada 1 està ocupat, el següent autobús s'atura al punt de parada 2. Els usuaris han d'estar atents per anar al punt de parada que els convingui per pujar al seu autobús. Per donar a conèixer el seu funcionament, a banda d'informar degudament els usuaris mitjançant els canals habituals, s'instal•larà una infografia explicativa a la marquesina i/o als punts de parada.

«L’objectiu principal és millorar i impulsar el servei de Bus Metropolità i fer-lo més atractiu a l’usuari. Hem de potenciar-lo i recordar que és un dels eixos vertebradors del transport públic de la metròpoli de Barcelona. També és un mitja fonamental per combatre la contaminació atmosfèrica», ha indicat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda.

Aquesta és una de les 21 mesures prioritàries de la proposta d’acord metropolità per definir i concretar quina serà la nova mobilitat metropolitana després de la crisi sanitària de la Covid-19, impulsada per l’AMB juntament amb els 36 consistoris i altres agents públics i privats.


Comentaris

envia el comentari