YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Inicien el tractament contra la mosca negra al riu Segre, al seu pas per Lleida

Es preveuen cinc fumigacions fins a l’estiu, que s’aniran programant en funció dels resultats de les prospeccions que es duran a terme periòdicament

Imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) tenen previst efectuar aquest dimecres, dia 17, la primera de les fumigacions d'aquest any per combatre la mosca negra al tram català del riu Cinca i el Segre fins a la ciutat de Lleida.

Està previst que en el transcurs de la campanya 2019 s'apliquin fins a cinc fumigacions, que s'aniran programant fins a l'estiu en funció dels resultats de les prospeccions que es realitzaran periòdicament en els punts determinats dels rius per conèixer l'evolució de la densitat de larves. La Generalitat de Catalunya es fa càrrec del finançament del tractament.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Les successives fumigacions es faran mitjançant un helicòpter

Les successives fumigacions es faran mitjançant un helicòpter, que arribarà fins a la depuradora de Lleida. Des d'aquest punt fins al Parc de la Mitjana de Lleida s'efectuaran a través de medis terrestres, per tant, les tasques de fumigació es podran veure des de diferents punts de la ciutat a causa del vol de l'helicòpter.

En cada tractament s'actua en una trentena de punts d'abocament dels rius en els quals s'hi distribueixen en total un miler de litres d'un insecticida larvicida biològic molt específic i selectiu per a la mosca negra per tal d'eliminar la possibilitat que les larves, dipositades pels adults en les algues (macròfits), es desenvolupin.

Una reducció d'un 90% de les picades a la població

El tractament que s'efectua els darrers anys contra la mosca negra han permès una reducció d'un 90% de les picades a la població de la zona afectada respecte dels anys en què no es feien les fumigacions.

L'erradicació total de la mosca negra no és possible, però l'aplicació de l'insecticida arriba a eliminar fins a un 95% el nombre de larves del riu, en funció també d'altres factors com són les condicions meteorològiques, el cabal del riu, la major o menor presència d'algues i la temperatura de l'aigua. Amb els tractaments es pretén mantenir l'afectació de la plaga en uns nivells tolerables i reduir de forma significativa les molèsties per a la població.


Comentaris

envia el comentari