Iniesta confessa que va patir una depressió l'any 2009

Una època de lesions i la mort del seu gran amic Dani Jarque el van fer passar per uns dels pitjors moments de la seva vida, segons ha dit a 'Salvados'

Iniesta amb Jordi Évole a 'Salvados'
Iniesta amb Jordi Évole a 'Salvados' | LaSexta

Andrés Iniesta és un dels futbolistes que més èxit ha tingut al llarg de la seva carrera, tot i això, en la vida personal de qualsevol persona hi ha moments difícils i sembla que l'ex del Barça els ha hagut de patir també. En una entrevista concedida a Jordi Évole al programa 'Salvados', el futbolista ha parlat d'un dels pitjors moments de la seva vida.

De fet, Iniesta ha confessat que va patiruna depressió bastant forta després de la mort del també futbolista i amic seu, Dani Jarque. «He arribat a trobar-me molt malament», ha explicat en la conversa amb el periodista.

L'època més difícil d'Iniesta

Assegura que va ser després del famós triplet amb el Barça, quan Jarque, jugador de l'Espanyol, va morir. «Vaig estar en tractament un període amb la psicòloga. Sempre recordaré les ganes que tenia d'anar a la consulta, per la qual cosa arribava fins 15 minuts abans», explica el futbolista. Una època de diverses lesions seguides i el tràgic succés el van fer caure en depressió.

Segons ha confessat, va ser una època molt difícil, «necessitava alguna cosa per sortir de la situació en la qual estava». Iniesta era un gran amic de Jarque i la seva mort el va afectar molt, encara ara, gairebé 10 anys després, el futbolista segueix recordant i fent homenatges al seu amic com va fer amb la samarreta del Mundial, quan va marcar el famós gol que va donar la victòria a la selecció espanyola.

Andrés Iniesta dedicant-li el gol a Dani Jarque a la final del Mundial de 2010
Andrés Iniesta dedicant-li el gol a Dani Jarque a la final del Mundial de 2010 | Cedida

 

Tant greu va ser la seva depressió que el futbolista ha confessat haver pensat en «situacions extremes»: «Desitjava que arribés la nit per prendre'm una pastilla. A les persones ens mou la il·lusió i en una situació així no tens res, no sents les coses. Quan pateixes depressió, no ets tu. Quan estàs tan vulnerable és difícil controlar moments de la vida i penses en situacions extremes».

La polèmica de la bandera espanyola a les seves botes

Iniesta ha parlat també d'altres temes amb Jordi Évole. Tot i que ara que es troba jugant a Japó ja no es parla tant d'ell, els primers dies que va estar allà es va produir una gran polèmica culpa de la bandera espanyola que duia a les seves botes.

El fet és que Iniesta jugava a la selecció amb unes botes que portaven la bandera d'Espanya dibuixada, en canvi, amb el Barça no. Quan va arribar a Japó va tornar a jugar amb la bandera a les seves botes, però ell s'explica: «El problema va ser la intenció de les notícies. Vaig arribar a Japó i només tènia aquestes botes, que eren amb les quals havia jugat el Mundial. Vaig jugar amb elles fins que vaig tenir les noves. Em va molestar que s'interpretés amb el tema polític».

  

De fet, ell sempre ha mostrat el seu respecte cap a tots els punts de vista en temes com aquest, així, ha parlat també dels crits d'independència que es poden escoltar habitualment al Camp Nou: «No tinc res en contra d'aquests càntics. La gent es pot expressar lliurement».


Comentaris

envia el comentari