Instagram planteja amagar la xifra de 'likes'

És una mesura que ja s'ha aplicat al Canadà i que busca reduir la pressió social dels usuaris
Instagram
Instagram planteja amagar la xifra de 'likes' per intentar donar més importància al contingut | Cedida

Instagram estudia la possibilitat d'amagar la xifra de 'likes' de les publicacions per intentar reduir la pressió social que causa als usuaris. La plataforma busca donar més importància al contingut i menys a la popularitat, de manera que els seguidors no podrien veure la quantitat de reaccions que hi ha en comptes aliens. Aquesta modificació s'ha implementat al Canadà, com a prova inicial, i, si els resultats són positius, s'aplicarà arreu del món.

 

Prova pilot al Canadà

Segons experts en psicologia, l'ús descontrolat de les xarxes socials pot causar addicció i depressió en els usuaris i, fins i tot, pot induir al suïcidi. El fet de comprovar els propis 'likes' i comentaris i comparar-los amb els d'altres comptes pot generar ansietat i la necessitat de sentir-se validat per tot allò que es comparteix. Eliminar la xifra de reaccions podria reduir l'estrès que causa l'aplicació i potenciar el contingut de qualitat.

 

Instagram
La prova pilot realitzada al Canadà no mostra la xifra de 'likes' | Cedida

 

La mesura, segons la prova que s'ha aplicat al Canadà, permet que només l'autor del contingut pugui veure la quantitat d'usuaris que han reaccionat al 'post'. La resta de persones només poden veure algun dels seguidors que hi ha reaccionat i «altres», sense tenir l'opció de veure el nombre concret. En cas que la prova pilot funcioni positivament, la mesura s'aplicarà a l'aplicació a tots els països per reduir al màxim la pressió social en relació als 'likes' obtinguts.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari