ARA MATEIX

🚧 Els CDR tallen els principals accessos de Barcelona

ÚLTIMA HORA

🔴 Denuncien una agressió sexual a l'acampada de la plaça Universitat de Barcelona

Sant Joan de Déu crea un compte d’Instagram com a teràpia contra l'anorèxia

Són els mateixos pacients del centre de salut mental qui publiquen els continguts per conscienciar sobre aquest problema
L'Hospital Sant Joan de Déu ha creat un Instagram com a teràpia contra els trastorns alimentaris | Instagram (@stoptca_sjd)

 

Les xarxes socials són molt utilitzades avui en dia, sobretot pels més joves, i molts les veuen com una forma d’apropar-se a ells, com per exemple a classe o als hospitals. En aquest últim cas, trenta joves d'entre nou i disset anys participen en la publicació de continguts del primer compte d'Instagram creat com a eina terapèutica per al tractament de l'anorèxia i la bulímia.

 

Instagram com a teràpia contra l’anorèxia

Aquesta és una iniciativa de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, a Esplugues del Llobregat, que s'inclou en el tractament que reben els pacients de l'hospital atesos per un trastorn de la conducta alimentària (TCA), segons han comunicat ells mateixos a través de la pàgina web del centre sanitari.

 

El compte d’Instagram té, per tant, una finalitat totalment terapèutica que busca fomentar la consciència del problema i augmentar la motivació per a realitzar canvis, dos passos fonamentals en el procés de curació d'aquests trastorns. A més, també intenta oferir un discurs alternatiu al d'altres perfils de xarxes socials i publicacions digitals que fomenten l'anorèxia i altres trastorns alimentaris com a estils de vida, conscienciar a altres joves i fer prevenció.

 

Els pacients del centre de salut mental són els que publiquen en aquest compte d'Instagram | Instagram (@stoptca_sjd)

 

 

Instagram incideix en la salut mental dels joves

Concretament, el perfil @stoptca_sjd es va llançar oficialment el 20 de març gràcies a la iniciativa dels professionals de l’Àrea de Salut Mental de l’Hospital Sant Joan de Déu i en poc més d'un mes ja ha superat els 1.600 seguidors. En aquest perfil, es donen a conèixer els tallers terapèutics en què participen aquests pacients durant el seu tractament a l'hospital i que tenen com a objectiu millorar la seva autoestima, a més de conscienciar i prevenir els TCA.

 

Des de l’Hospital Sant Joan de Déu han expressat que «Instagram és la xarxa social més utilitzada actualment pels adolescents i la que més incideix en la seva salut mental», és per això que cal donar una alternativa a aquells comptes que «fomenten les comparacions i provoquen l’augment de la insatisfacció corporal en els joves, actuant com un desencadenant o reafirmant un TCA».

 

 

Comentaris